CAN DÜNDAR VE ANKARA TEMSİLCİSİ ERDEM GÜL’ÜN TUTUKLANMASINA İLİŞKİN

CAN DÜNDAR VE ANKARA TEMSİLCİSİ ERDEM GÜL’ÜN TUTUKLANMASINA İLİŞKİN

Gündem Yayın: 28 Kasım 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 28.11.2015 13:31:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3935 okunma
Google News

CHPLİ ŞAHBAZ  “BASIN TARİHİMİZİN EN VİCDANSIZ KARARLARINDAN BİRİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Can Dündar ve Ekrem Gül’ün ‘MİT Tırları Soruşturması” olarak adlandırılan soruşturma kapsamında tutuklanması, demokrasi tarihimize ve basın özgürlüğü sicilimize eklenen yeni bir lekedir” dedi.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Chp Tavşanlı ilçe Başkanlığı seçimlerinde konuşan İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklaması konusunu da değindi.

Şahbaz, “Bu karar hukuki değil kanunsuz bir alıkoymadır. Basın Kanunu’nun açık hükümlerine göre mahkeme konusu bile olmayacak bir dosyadan, tamamen ilgisiz konumdaki Cumhurbaşkanlığı makamının şikayet dilekçesiyle bir dava uydurulmuştur. Hukukun keyfiyete alet edildiği bu dava, sonucu ne olursa olsun yok hükmündedir” ifadelerini Kullandı.

Şahbaz konuşmasında şunları kaydetti: “MİT tırlarıyla ilgili gerçekler, bir sene müddetçe hükümet gazeteleri dahil her yerde tefrika edilmişken, Can Dündar ve Erdem Gül yazınca “Devlet Sırrı” olarak ilan edilmiş ve casusluk suçlamasıyla iki gazeteci tutuklanmıştır. Çalışanları, FETO olarak nitelendirilen cemaat tarafından defalarca eziyete uğratılan ve hatta hapse atılan Cumhuriyet Gazetesi’nin kurumsal olarak en öndeki iki çalışanı, bu örgüte yardım / yataklıkla suçlanarak kamuoyunun zekasıyla alay edilmiştir. Basın tarihimizin en vicdansız kararlarından biri olarak tarihe geçecek olan bu karar, tüm ortakları için utanç vesikası olacaktır. Ancak bu tutuklama kararı, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni bir başlangıcın müjdecisidir. Çünkü karar, Erdoğan ve ekibinin korkularının tescilidir. Korkularına esir olmuş bu sözde iktidar sahipleri, kaçak saraylarının içinde kendilerine yarattıkları dünyadan başlarını dışarı her uzattıklarında, yanlıklarıyla baş başa kalacaklardır”

“Bizler casus değiliz, hain değiliz, kahraman değiliz. Bizler gazeteciyiz. Burada yapılan şey de baştan sona gazetecilik faaliyetidir” diyen Can Dündar’ı ve “Bir gazeteci, ülkesinin tehlikede olduğunu görüyorsa bu haberi yapmak onun görevi, zorunluluğudur.” diyen Erdem Gül’ü en içten duygularımızla kucaklıyoruz. Sevgili Can ve Erdem, Sizleri tanıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Halkın haber alma özgürlüğüne duyduğunuz sarsılmaz inanca yıllardır duyduğumuz hayranlığı bir kez daha ifade etmeyi sorumluluk olarak görüyoruz. Meslektaşlarınızla sürdürdüğünüz eşsiz dayanışma, kapınızı çalan tüm mağdurlara karşı gösterdiğiniz yakın ilgi için sizlere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Biliyoruz ki başınız dik girdiğiniz cezaevinden, başınız dik olarak çıkacaksınız. Ancak siz, cezaevine girerken sevinç çığlıkları atanlar, “Oh olsun” diyenler, korkak yüreklerinin ve karanlık yüzlerinin teşhir olduğunu unutmasın. Haksız karara rağmen, şahsi menfaatleri için susmayı tercih edenler de unutmasın ki onları boğacak olanda bu suskunluklarıdır. Onlar, silinmeyecek bu utancı kişisel tarihlerine not ettiler. Susmayanları, bu haksız karara tepki gösteren tüm vatandaşlarımızı da Can ve Erdem’in şahsında selamlıyoruz. Gösterdiğimiz bu dayanışma, Türkiye’nin gelişmesinin önünde duran tüm kötülük ve engellerin yok edilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olacaktır”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.