Çanakkale ruhuyla yola devam

Gündem Yayın: 18 Mart 2022 - Cuma - Güncelleme: 18.03.2022 13:24:39
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
874 okunma
Google News

Çanakkale ruhuyla yola devam…

-BTP Lideri Hüseyin Baş; Yıldönümünü kutladığımız bu zafer ve Çanakkale ruhu, içinden geçtiğimiz zor günlerde bizlere en güzel örnektir. İman gücüyle, birlik ve beraberlikle üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı olamaz.’

-BTP Lideri tüm vatandaşları Pazar günü Ankara’da yapılacak 8. Olağan Büyük Kongre’ye davet etti.

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında “Bu zafer topraklarımıza göz dikmiş haçlıların işgal operasyonuna karşı alınmış emsalsiz bir zaferdir” diyen Hüseyin Baş, “Bu vesile ile başta Çanakkale’de bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale mesajında Mustafa Kemal Atatürk’e de özel bir yer ayıran BTP Lideri, “Çanakkale’ye 34 yaşında genç bir subay olarak katılarak savaşın seyrini Türk milletinin lehine çeviren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yine rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Ülke olarak bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtuluş için Çanakkale’nin güzel bir örnek olduğunu ifade eden BTP lideri “Ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın Çanakkale zaferi için söylediği, ‘Yıldönümünü kutladığımız bu zafer ve Çanakkale ruhu, içinden geçtiğimiz zor günlerde bizlere en güzel örnektir. İman gücüyle, birlik ve beraberlikle üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı olamaz.’ sözleri bugünümüze de ışık tutmaktadır” dedi.

 

“Mustafa Kemal ve Haydar Baş ruhuyla yola devam”

 

BTP’nin Mustafa Kemal ve Haydar Baş ruhuyla yoluna devam ettiğini ifade eden Hüseyin Baş, “BTP, dedelerimizin dün Çanakkale’de canlarını ortaya koyarak koruduğu aziz vatanımızı, ekonomiden dış politikaya kadar her alanda dimdik ayakta tutacak, düşmana muhtaç etmeyecek yegâne partidir. Bunun için Milli Ekonomi Modeli diyoruz, bunun için Atatürk diyoruz, bunun için Ehl-i Beyt diyoruz. Bağımsız Türkiye Partisi emperyalizme karşı, milli kaynakların yabancılara peşkeş çekilmesine karşı bir başkaldırıdır” şeklinde konuştu.

 

BTP liderinden kongreye davet

 

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, mesajında, “Çanakkale ruhunu, Kuva-i Milliye ruhunu bugün BTP temsil etmektedir. İşte bu BTP 20 Mart Pazar günü büyük kongresini düzenleyecektir. Bu vesile Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenleyeceğimiz 8. Olağan Büyük Kongremize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

 

Hummalı çalışma sürüyor

 

Kongrede oy kullanacak olan 1358 delegenin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından büyük bir katılımın beklendiği kongre için genel merkezde hummalı bir çalışma sürüyor.

Genel Başkan Hüseyin Baş’ın tek aday olduğu kongrenin sloganı da “At Bi Format”, “Türkiye’yi Yönetecek Gençler Aranıyor” ve “Gençler Halleder”olarak belirlendi.

 

BTP lideri çarpıcı mesajlar verecek

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan kongrede konuşacak olan BTP Lideri Hüseyin Baş’ın ekonomiden dış politikaya kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

 

Prof. Dr. Haydar Baş da saygı ve özlemle anılacak

 

BTP 8. Olağan Büyük Kongresi’nde, 14 Nisan 2020’da Hakk’a yürüyen merhum genel başkan Prof. Dr. Haydar Baş da, özel bir sinevizyon gösterisiyle anılacak.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın vefatının ardından Hüseyin Baş, 18 Ekim 2020’de gerçekleştirilen olağanüstü kongrede BTP genel başkanlığına seçilmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.