Çanakkale Şehitleri ve Deniz Zaferinin 106. Yıl Anma Etkinlikleri

Tuna İşleyen GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 18 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.03.2021 10:41:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1370 okunma
Google News

Çanakkale Şehitleri ve Deniz Zaferinin 106. Yıl Anma Etkinlikleri

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıl dönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.  İlk çelenk Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Güler, daha sonra şehit ve gazi derneklerin çelenklerinin sunulması ile devam etti.  

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Assubay Çavuş Rukiye Koçer yaptı. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından ilçede bulunan şehitlerin kabirleri ziyaret edildi.

 

 

 

Törene protokolün yanı sıra çok sayıda Güneydoğu Gazisi ve Kıbrıs Gazileri ile şehit ve Gazi aileleri katıldı.

Tören sonrası hatıra fotoğrafı çekilindi ve Cevizdere Şehitleri Gazilerİ Derneği Başkanı Adem Öztürk, kendileri için hazırlanan özel gazi kıyafetleri için Belediye Başkanı Mustafa Güler'e teşekkür etti. 

Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıldönümü daha sonra Tavşanlı Kültür Sarayında Fatih İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlediği Çanakkale programı ile devam etti. Daha sonra ise ikindi namazı öncesi Arifağa Camiinde şehitlerimizin ruhuna ithafen Mevlid- i Şerif okunması ile anma etkinlikleri devam edecek. Gün boyu düzenlenen törenlerde, pandemi nedeniyle maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.