"Çanakkaleden Sonrası" Kütahya'da Sergilendi

Kültür Yayın: 11 Nisan 2012 - Çarşamba - Güncelleme: 11.04.2012 16:48:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3104 okunma
Google News

ÖZEL BAŞARI İlköğretim Okulu Personelinin de aralarında bulunduğu Tavşanlı Tiyatrocular Derneği oyuncuları Kütahya’da “Çanakkale’den Sonrası” adlı oyununu sahneledi. Belediye Kültür Sarayı Tiyatro Salonunda sahnelenen oyun yüzlerce kişi tarafından beğeni ile izlendi.
    AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde Özel Başarı İlköğretim Okulu Personelinin de aralarında bulunduğu Tavşanlı Tiyatrocular Derneği oyuncuları “Çanakkale’den Sonrası” adlı oyununu sahneledi. Tiyatro etkinliği öncesinde konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğlugil, Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini belirterek “Çanakkale’den Sonrası” adlı tiyatro oyununu izleyiciyle buluşturmak istediklerini söyledi. Nilüfer Ebeoğlugil oyunu izlemeye gelen tüm herkese ve oyunu sahneleyen oyunculara teşekkür etti.
    Yapılan açılış konuşmalarının ardından Tavşanlı Tiyatrocular Derneği tarafından “Çanakkale’den Sonrası” adlı oyun sahnelendi. Oyuncular tarafından başarıyla sahnelenen oyunda, yaşanan Çanakkale Savaşının ardından savaştan gazi olarak ayrılan askerlerin komutanlarına, savaş esnasında yaşadıkları anılarını anlatmasıyla ve komutanları ve arkadaşları ile vedalaşmalarını, diğer yandan asker oğullarını bekleyen anaları, asker eşlerini bekleyen kadınları ve asker babalarını bekleyen çocukların bekleyişleri devam ederken yaşadıkları anlatıldı. Oyun, ölüm döşeğinde yatan bir Anzak askerinin savaş esnasında Türk askerlerinden gördüğü iyilikleri, Türkiye ve Türkler ile ilgili anılarını anlatmasıyla son bulurken salonda bulunan yüzlerce kişi oyunu ayakta alkışladılar.     AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen tiyatro etkinliği, Tavşanlı Tiyatrocular Derneği tarafından derneğe emeği geçen Ahmet Yılmaz Ajans-Organizasyon sahibi Ahmet Yılmaz’a ve Kütahya Kültür ve Turzim İl Müdürlüğü Şube Müdürü Muammer Özer’e plaketleri verildi.
    Tiyatro oyununu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar ve ailesi, Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya ve ailesi, Kütahya Gelişim Derneği Başkanı Kamil Uludoğan ve ailesi, Kütahya Tüketiciler Derneği Başkanı Ali İhsan Nazlı, birçok partili ve çok sayıda vatandaş izledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.