ÇAVDARHİSAR KONAĞINDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Turizm Yayın: 07 Nisan 2016 - Perşembe - Güncelleme: 07.04.2016 19:02:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4114 okunma
Google News

VALİ ŞERİF YILMAZ TARİHİ ÇAVDARHİSAR KONAĞINDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

‘Aizonai Antik Kenti’nin Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında restore edilen Çavdarhisar Konağı’ndaki çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Vali Şerif Yılmaz Çavdarhisar Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi, konağın son durumu hakkında bilgiler aldı.

Vali Şerif Yılmaz’a inceleme ziyareti esnasında Çavdarhisar Kaymakam Vekili Kerem Türker, Aslanapa Kaymakamı Engin Tok, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün, GRTC (Global Research Thinking Center/Küresel Araştırma Düşünce Merkezi) Başkanı Mustafa Önsay, İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun ile TKDK Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak eşlik etti.

366 bin 500 TL’ye mal olan ihale bedelinin yüzde 75’i Zafer Kalkınma Ajansı’ndan hibe şeklinde karşılanan, yüzde 25’inin ise Kütahya İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılanan Çavdarhisar Konağı’nın Haziran ayı sonunda tamamlanıp hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.

Proje ile Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti’nin ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliğinin artırılması ve fiziksel şartlarının iyileştirilmesi yolu ile turizm sektöründeki katma değerin yükseltilmesi, çeşitliliğin sağlanması ve ilçemizin ve Kütahya ilinin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.