Cevizdere Zaferi kutlamaları hakkında açıklama

Eğitim Yayın: 05 Eylül 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 05.09.2018 12:56:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3726 okunma
Google News
 Cevizdere Zaferi kutlamaları hakkında açıklama
GÖRÜNTÜLÜ 

Kütahya'nın Emet İlçesi Günlüce Köyü Cevizdere Anıtı önünde önceki gün düşman işgalinden kurtuluşun 96. yılı kutlamaları için bir tören gerçekleştirilmişti.

Tören sonrası " Erik dalı" şarkısı ile 14 -15 yaşlarında öğrencilerin oyun gösterisi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

3 Eylül günü Tören açılış konuşmaları halk oyunları gösterileri ve temsili mezarlıklarda dua okunması ile sona erdi. 

Daha sonra halk oyunları nedeniyle ortaya konulan tepkilere Muhtar Adem İnan cevap verdi. 

Konu hakkında Günlüce Muhtarı Adem İnan bir basın açıklaması yaptı.

Muhtar Adem İnan yaptığı açıklama ile şunları söyledi, "Düzenli Ordumuzun İlçemizden geçiş tarihi olan 3 Eylül günü, Köyümüz sınırları içerisinde bulunan Cevizdere Şehitler Anıtı önünde gerçekleşen programı Muhtarlığımız olarak yapmaya karar verdik.

​Bu konuda ilçe protokolünü davet ettik. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Öğrenci Şiiri, Kur’ân-ı Kerim Tilaveti ve dua okunması, ECDAD Derneği Başkanı Ali Duyan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması, folklor ve halka ikram şeklindeydi.

​Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, konuşmalar ve öğrenci şiirinin okunmasının ardından, Kur’ân-ı Kerim tilaveti öncesi, folklor gösterisine geçildi.

 

​Gösteride kullanılan müziğin Şehitliğin ve günün maneviyatına uygun olmadığı belirtilerek, idari makamlarımızca müdahalede bulunuldu ve kısa sürede müzik kesilerek, Kur’ân-ı Kerim tilavetine geçildi.

​Ben manevi ve milli değerlerine bağlı ve görev yaptığım süre içerisinde, adı geçen Şehitliğimizin güzelleşmesi ve korunması adına bir çok çalışmada bulunmuş bir Muhtar olarak, manevi değerlerimizi istemeden incittiğim için, Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda, Yüce Türk Milletinden özür dilerim."

 

 

​ 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.