CHP'DEN 30 AĞUSTOS 1922 MESAJI

Gündem Yayın: 28 Ağustos 2018 - Salı - Güncelleme: 28.08.2018 21:12:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2358 okunma
Google News

 

             CHP Tavşanlı ilçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Yıldız, açıklamasında şunları söyledi;   "26 AĞUSTOS'ta TÜRK ORDUSU 'nun başlattığı büyük taarruzun, zaferle sonuçlandığı kesinleştiği gündür 30 Ağustos. 

Bundan sonrası çil yavrusu gibi dağılıp, tazı gibi kaçan alçak düşmanın; daha fazla köy, kent yakmaması kadın, çocuk, yaşlı insanlarımızı öldürmemesi için çok hızlı şekilde kovalanıp denize dökülmesine kalıyordu.

Albay Fahrettin Altay komutasındaki süvariler aman vermiyor, düşmanın arkasına sızıp tarumar ediyordu. Piyadelerimiz de aynı gayretle geride kalmamaya çalışıyordu ve bu gayret 9 Eylül' e kadar sürecekti. Onca mesafe 14 günde tamamlanacak ve düşman İzmir' de denize dökülecekti. Çünkü Mustafa Kemal böyle emretmişti. ' Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz dir, İleri ' komutuyla hedefi belirtmişti. Mustafa Kemal emreder de ordusu yapmazmı hiç?  Düşmanda şaşkın ve çaresiz İzmir'e doğru kaçıyor. Geçtiği yerlerde yakıp yıkarak öldürüp yaralayarak biraz daha fazla zarar vermeye çalışarak kaçıyordu. Generallerini bile geride bırakarak kaçıyordu alçak düşman.

              Türk Ordusu 3,5 yıldır çektiği sıkıntıların semeresini almış, acılarını unutmuştu. Başkomutanlarına inanç ve bağlılıklarını gösteriyor, normalde aylar sürecek mesafeyi bir an önce bitirmek için yakılmamış yerleri öldürülmemiş insanları kurtarmak için yıldırım gibi ilerliyordu ve kazandık ve istiklalimizi kurtardık.

             Şimdi, Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin Mustafa Kemal siz bir Zafer Haftası kutlamasını görünce; esef etmemek, kederlenmemek Mustafa Kemal 'e neden bu kadar kin duyduklarını düşünmemek elden gelmiyor.

Sahi neden Mustafa Kemal' e bu kadar düşman bunlar acaba? 

             Malazgirt Savaşı da Türk Tarihi için çok önemli ve büyük bir zaferdi ama varoluş- yok oluş savaşı değildi. Kaybedilse bile 3-5 yıl içerisinde toparlanılıp yeniden Anadolu' ya girilebilirdi. Kaldı ki Türk boyları zaten Anadolu'ya girmiş pek çok yerde yerleşmişlerdi. Ama 26-30 Ağustos Zaferi varoluş - yok oluş savaşıydı.

Kaybedilseydi Anadolu'da artık değil Türk Devleti  Türk ismi bile kalmayacaktı. Hatta Müslümanlığı da Arap Yarımadası'na hapsedeceklerdi.  İnanmayan Kahramanmaraş' ta işgale isyanın nasıl başladığını, Gaziantep'te neden başladığını, Uygur Türkleri 'ni Kafkas Devletlerini  ve Bosna Hersek 'i düşünsün Daha açık nasıl anlatılır?

             Zafer dolu 26- 30 Ağustos Zafer Haftası Türk Ulusu için Kutlu Olsun! 

             Başta Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı sevgi saygı minnet ve rahmetle anıyor, şehitlerimize ve gazi olup da hakkın rahmetine kavuşmuş olan atalarımıza rahmet diliyor, mekanları cennet ruhları şad olsun diliyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.