CHP'DEN YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI

Siyaset Yayın: 09 Eylül 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 09.09.2017 14:36:33
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
5403 okunma
Google News

"Değerli basın emekçileri, saygıdeğer vatandaşlarımız, Cumhuriyet Halk Parti’mizin değerli yönetici ve üyeleri,
Partimizin 94. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun. 

Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve egemenliği saraydan alarak kayıtsız şartsız millete teslim eden partidir. Hukuk ve eğitim başta olmak üzere tüm toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin mimarı olmuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda modern devlet olarak yapılanması, çok partili rejime geçiş, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi ve sosyal devletin mimarı olarak 94  yıldır dimdik ayaktadır. Cumhuriyetimizi demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak sonsuza kadar taşıyacak, hak ve özgürlüklerin de bekçisi olacaktır.
İlk genel başkanımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözleri bizler için gurur kaynağı ve sorumluluk duygusunun temelidir.
Halkımız 15 Temmuz 2016’da iktidarın yıllarca birlikte yürüdüğü, devletin tüm kadrolarını teslim ettiği hain FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz ile birlikte topyekun karşı durarak hayatları pahasına demokrasimizi korumuştur. Demokrasi ve hukuk devletine yönelen her türlü eylem ve kalkışma da bu şekilde ezilmeye mahkûmdur.
Bu darbe girişiminden ders almayan iktidarın, devlet kadrolarını yandaş olduğu düşüncesi ile karanlık tarikat ve cemaat yapılanmalarına halen teslim etmeye devam ettiğini üzülerek görmekteyiz.
15 Temmuz hain darbe girişimini fırsat olarak gören ve OHAL ilan eden AKP iktidarı ülkemiz demokrasisine en büyük darbeyi vurarak sivil darbe gerçekleştirmiş, ülkemizi OHAL hukuksuzluğuna teslim etmiştir. Ülke bir gecede TBMM devre dışı bırakılarak çıkartılan, anayasa denetimi dışındaki kanun hükmünde kararnamelerle yönetilmektedir.
 
OHAL hukuksuzluğu, tutuklanma ve terör örgütü üyesi ilan edilerek hayatı elinden alınma baskısı altında 16 Nisan 2017’de yapılan referandumda oluşan halk iradesi, kanunun açık hükümlerine karşı YSK’nın yasadışı uygulamaları ile gasp edilmiştir. Gayrimeşru anayasa referandumunun getirdiği yeni rejim halka dayatılmaya çalışılmaktadır. Bu anayasa ile ülkemizin demokrasisi halkımızın elinden alınmaya, partimiz ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kayıtsız şartsız milletimize verilmiş olan egemenlik, tekrar bir kişiye, kaçak saraya teslim edilmek istenmektedir. 
Dinselleştirilen, hurafelerle doldurulan eğitim müfredatı ile ülkemiz tekrar ortaçağ karanlığına sürüklenmek istenmektedir. 
Ülkemiz böyle karanlık bir dönemden geçerken, Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu uygulamaları reddediyoruz. Ne askeri ne de sivil darbeye geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz.
Atatürk İlke ve Devrimlerinin, demokratik laik sosyal hukuk devletinin, her zaman savunucusu olarak, 94 yıl boyunca ve gelecekte ilkemiz, insan hakları ve demokrasidir, laikliktir, eşitlik, kardeşlik ve adalettir, emek mücadelesi, fırsat eşitliği, doğanın korunması ve çağdaşlıktır; üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğüdür. Tam bağımsız demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir, Yurtta ve dünyada barıştır. Tüm bu ilkelerimizle geleceğin Türkiye’sini, başka bir Türkiye’yi kuracağımızın sözünü veriyoruz.
İlkelerimiz ışında 94 yılımızı tamamlayıp 95. Yılımıza adım atarken başta ülkemizin ve partimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugün hayatta olmayan tüm şehit ve gazilerimizin, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunda ve bugüne dek yaşamasında emeği geçen ve bugün hayatta olmayan büyüklerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül ve emek vermiş herkese ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza  CUMHURİYET HALK PARTİSİ Kütahya Örgütü olarak şükranlarımızı sunuyor, saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.   " 


                                                                                   Dr Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ
                                                                                 CUMHURİYET HALK PARTİSİ 
                                                                                   KÜTAHYA İL BAŞKANI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.