CHP İL Başkanından Valilik önünde açıklama

Gündem Yayın: 30 Ekim 2016 - Pazar - Güncelleme: 30.10.2016 09:16:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3258 okunma
Google News

 CHP İL Başkanından Valilik önünde açıklama

"Bugün  Türkiye Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 93. Yılını kutluyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları çürümüş, yıkılmış, toprakları işgal edilmiş bir imparatorluktan bu ülkenin tüm insanları ile omuz omuza kurtuluş savaşını vermiş ve modern bir devlet kurulmuştur.  Egemenlik bir ailenin elinden alınarak eşit yurttaşlık temelinde halka verilmiştir. Osmanlı Döneminde padişahın kulu, kölesi, teba olan halkımız birey olarak hak ve özgürlüklerine kavuşmuştur. 

29 Ekim 1923'te, ulusal bağımsızlık savaşının kazanılmasının ardından TBMM'nin, Teşkilât-ı Esasiye’de yaptığı değişiklikle, devletin yönetim biçimi  CUMHURİYET olarak ilan edildi. 

Cumhuriyetin ilanında Mustafa Kemal Atatürk 93 yıl önce ‘Anadoluda kim varsa hepimiz bir milletiz. Yurt ve kader kardeşiyiz. Milli mücadeleyi böyle yürüttük, Cumhuriyeti de bu anlayışla yöneteceğiz…. İlkokulun zorunlu, eğitimin yükseköğretim bitene kadar parasız olması temel ilkemizdir. İsteyen herkesi kız erkek ayırmadan okutacağız. Sağlık hizmetlerinin parasız olması da amacımızdır. "demistir.

Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte modern devlet kurulmuş, Atatürk Devrimlerimizle eğitimden sağlığa, kadın erkek eşitliğine dek aydınlanma devrimi  başlatılmış, tüm hak ve özgürlükler hukuk güvencesi altına alınmıştır.

Devrimler ülkeyi cehaletle, hurafelerle ve din baskısıyla yönetmeye alışmış egemenlik sahiplerini rahatsız etmiş ve zaman içinde bir karşı devrim hareketi de başlamıştır. 

Şu anda ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan kanlı darbe girişiminde halkımız Türkiye Büyük Millet Meclisi ile birlikte tek yumruk olarak demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Maalesef bu darbe girişimi bahane edilerek düğmeye basılmış,  OHAL süreci ile birlikte ülkemizde hukuk ve demokrasi askıya alınmış, TBMM devre dışı bırakılarak Kanun Hükmünde Kararnamelerle devletin kurumları tasfiye edilmiştir. Adeta Cumhuriyet ile hesaplaşma ve devlet kurumlarını tasfiyeye dönüşen süreçte karşı devrim hareketi AKP eliyle cumhuriyeti yok etme girişimine dönüşmüştür. Ülkemiz biri askeri, biri sivil olmak üzere iki darbe girişimini yaşamıştır. Halen de OHAL süreci altında bir baskı ve dikta rejimi inşa edilmeye çalışılmaktadır. 

En son Türk Tipi Başkanlık Sistemi tartışmaları ile hukuk ortadan kaldırılarak baskı altında tek adam iktidarı getirilmek, egemenlik tekrar bir aileye ve zümreye verilmek istenmektedir.

Ortadoğuda savaşa sokulduğumuz ve iç savaşa sürüklendiğimiz şu süreçte bizleri kurtarabilecek yegane durum hiçbir etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeden hukukun üstünlüğüne, Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. 


Türkiye Cumhuriyeti’miz tüm bu zorlukların üzerinden gelerek tam bağımsız, modern, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olarak çoğulcu demokrasinin ve insan hak ve özgürlüklerinin çok hassas bir şekilde gözetildiği hak ve hukuk ülkesi olarak yaşayacaktır. Bunun için bizler her zaman üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. 

Başta Devletimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına saygıyla ve ülkemize, geleceğimize güvenle Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır.

Yaşasın tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."

 


                                       Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz
                                  Cumhuriyet Halk Partisi  Kütahya İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.