CHP İL BAŞKANLIĞINDAN BASINA VE KAMUOYUNA

Siyaset Yayın: 30 Ağustos 2016 - Salı - Güncelleme: 30.08.2016 13:23:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3174 okunma
Google News

CHP İL BAŞKANLIĞINDAN BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

"Birinci dünya savaşı sonrası Osman Devleti’nin tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış, yurdunun dört bir köşesi bilfiil işgal edilmiş ve durumdaydı. Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında Çanakkale Zaferi ile emperyalizme ders veren Türk ulusu bu karanlık kaderi, esareti ve işgali Kabul etmedi. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan direniş ve Kurtuluş savaşımız sonucunda  düşman 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar Zaferi ile  bozguna uğratılmış ve İzmir’e dek sürülerek denize dökülmüştür. Halkımız kendi öz gücüyle ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında emperyalizme karşı mazlum milletlerin  zaferini bu topraklarda, kazanmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile yürütülen bu savaşın ve kazanılan zaferin  sonucunda Genç Türkiye Cumhuriyeti doğmuş, 
halkımız onurlu, özgür ve bağımsız yaşamayı haketmiştir.

Bu zafer ülkemize laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti olmanın kapılarını açmıştır.

Ebedi  Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek sultanların iktidarına son verdiğini ifade etmiştir.

 Bu anlamlı zaferin 94. Yıldönümünde ülkemiz gene karanlık günlerden geçmektedir. Hergün patlayan bombalarla katliamlarda yitirdiğimiz canlarımız, şehit olan onlarca güvenlik gücümüz, masum insanlarımız, Suriye’de bulaştığımız savaş , birilerinin şahsi iktidarları adına etnik ve mezhepsel temelde bölünmeye ve çatışmaya sürüklenen ülkemiz acı günlerden geçmektedir. Devletin içine yerleştirilen, korunan, terfi ettirilen tarikat kadrolarının gerçekleştirdiği 15 Temmuz Darbe girişimi ile ülkemizin  geleceği daha da belirsizliğe sürüklenmiştir. Bir tarikatın iktidarı zaptetmeye çalışması sonrası devletin kurumlarında başlayan tasfiyeler, yüz yılı aşkın ayakta olan kurumların kapatılmasıyla ve meclis saf dışı bırakılarak devlet yeniden şekillendirilmektedir.  Üzülerek görmekteyiz ki bu kadroları devletin tepelerine getirenlerden hiç bir hesap sorulmamakta ve bu kişiler aynı hataları ısrarla yapmaya devam etmektedirler.

Bugün bu karanlık tablo altında umutsuz değiliz. Umutsuz ve geleceksiz bırakılmaya çalışılan ulusumuz 15 Temmuz’da darbeye karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi ile hep birlikte nasıl direndiyse, Parlamenter, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti olarak geleceğini de hep birlikte kuracaktır. Nasıl ki bu topraklarda tüm etnik ve mezhephesel farklılıkları bir yana bırakarak şanlı zaferimizi kazandıysak, ülkemizin geleceği bundan sonra da birlikte, barış içinde, eşitlik ve kardeşlik temelinde birlikte yaşamaktan geçmektedir.

Bizler bu zorlu coğrafyanın evlatları olarak zoru başarmak ve geleceğimizi dayanışma içinde kendi ellerimizle kurmak zorundayız. Umutluyuz. Bugün dünden daha fazla umutlu ve güçlüyüz. Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır.

Bu zaferi bizlere kazandırarak bağımsız ve onurlu bir yaşam, bağımsız bir ülke  bırakan başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemiz için hayatını fada etmiş şehitlerimiz ve gazilerimizi saygıyla anıyor, ruhları şad olsun diyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Kuruluşun ve Kurtuluşun kenti Kütahya’mızın kurtuluşu kutlu olsun.

Birkez daha ve her zaman Yaşasın Tam Bağımsız, Parlamenter, Demokratik, Laik Sosyal Hukuk Devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti."

 

 

 

                                                                                              Dr.Zeliha Aksaz ŞAHBAZ

                                                                                  Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.