CHP İlçe Başkanı Yıldız'dan Sert Açıklama

Gündem Yayın: 27 Eylül 2016 - Salı - Güncelleme: 27.09.2016 09:30:30
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3989 okunma
Google News

 

CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız bir basın açıklamasında bulundu. 

Açıklamasında kadına şiddeti kınadıklarını dile getiren Yıldız şunları söyledi; 

" Dün çok yakınımızda Tavşanlı’ da 2 çocuk annesi bir kadın boşandığı eşi tarafından vahşi bir cinayete kurban gitti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, mekânı cennet olsun diyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum...
         Ey Ülkemin ezilen,sırf kadın olduğu için dövülen,öldürülen,horlanan,tecavüz edilen ve tecavüze uğradığı için suçlanan kadınlarımız!TÜRK KADINLAR'nın arkasından daha ne kadar ağıt yakacak,rahmet dileyecek,üzüleceğiz?Dövülmek,öldürülmek,dışlanmak ve taciz edilmek TÜRK KADINI'nın fıtratında mı var?Yoksa yobazların ve gericilerin Bizler için yazdığı kaderi mi yaşıyoruz?Ya da zorla yaşatılıyoruz?Lütfen hepimiz oturup önce bunu bir sorgulayalım!!!
         Unutmayalım ki Cumhuriyetin TÜRK KADINLARI’NA Avrupalı Kadınlardan bile çok çok önce tanıdığı haklar örselene örselene bu günlere gelindi. ATATÜRK bu hakları, TÜRK KADINI’NIN cesaret, feraset, fedakârlık ve mücadele azmine güvenerek tanıdı.
Yeni yetişen nesiller sadakat, samimiyet, hoşgörü, dostluk gibi sıcak duygulardan uzak yetişiyor. Soğuk, kimliksiz,
kişiliksiz,kıskanç ve kindar nesiller büyüdü ve toplumu kapladı.Yakın zamanda Ülke yönetiminde söz sahibi olan bir gurup "Dindar ve Kindar" nesil peşinde koşarken,ortakları da "Altın Nesil" adı altında;muhteris,emir alan ve düşünmeden uygulayan,biatçı,okumayan,okusa da anlamayan,anlasa da sorgulamayan,emir aldığında vatanına dahi ihanet edebilen,gerici,yobaz,kısacası beyinlerini ipotek etmiş bir nesil yetiştirme peşindeydi.Her iki gurubunda amacı;dindar görünümlü mürteciler yetiştirmek ve sayelerinde teokratik bir rejim inşa etmekti.İşte gelinen nokta!!!
         Her gün kadın cinayetleri, kadınlara fiziki ve manevi baskı ve tecavüz, çocuk istismarları, cinsel istismarlar, dinsel istismarlar ve diğer mahalle baskıları... Oysa toplumun alt yapısını "ÖNCE AHLÂK" ANLAYIŞIYLA kurmaya çalışsak: Bunların hiç birisi olmayacak ve hak, adalet duygusu yerleşecektir. Özgür düşünceli, Lâik anlayışlı, fikir üretebilen nesiller; başkalarının da kendileri kadar hakları olduğunun bilincinde olacaklardır. Büyük MEVLÂNA ne diyordu:"Gel; ne olursan ol gel. İster Mecusi, ister putperest olsanda gel! Bizim dergâhımız umutsuzluk kapısı değil".Yani din anlayışından önce insanlığı öne çıkarıyor. İnsanlığın ise en önemli ve ilk özelliği GÜZEL AHLÂKTIR. İşlenen kadın cinayetleri, her yerde din adına yapılan vahşi saldırıların sebebi; işte bu insanlık anlayışının gelişmemesi, yok edilmesidir. Yani ilkel insanlar yetiştirme çabalarının sonuçlarıdır. Başta siyasi hoşgörüsüzlük ve kadını 2. sınıf gören zihniyetin gelişimi, toplumda şiddeti körüklüyor. Bu sebeple kadına şiddet görülmemiş oranda artıyor.
           Eeeyy Muktedirler: Gelin "BEN" odaklı kültürü yıkalım. Yerine "BİZ" odaklı kültürü yerleştirelim toplumda. Okullarda, ailelerde, iş yerlerinde, sokakta, mecliste ve hayatın her anında bunu körükleyelim.
Biliyorum ki kadınların makus talihini de yine kadınların azmi, kararlılığı ve feraseti yenecektir. Bizler de bunu yaymak için çalışalım hep birlikte.
Haydi Kadınlar! Gösterin gücünüzü, yıkın tabuları ve TÜRK KADINI'nın aydınlığını çıkarın ortaya!
        Sorun iktidara:"Kadın ve aileden sorumlu bakanlık" ne işe yarar? Adalet sistemi var mı? Varsa sadece Sizin için mi çalışmaktadır? Bir KADINLAR GÜNÜ konuşmamda şöyle sormuştum:"Neden erkekler günü yok? Neden erkekler gününe ihtiyaç duyulmamış?"Çünkü erkek egemen bir toplum oluşturulmuş. Meczup görünümlü yaratıklar, kadına saldırmayı mubah ve kolay görüyorlar. İktidar da bunları destekliyor hatta ödüllendiriyor. Çünkü iktidar,"BİAT EDEN, KÖLE TOPLUM" yaratmak istiyor. Bunun da temeli kadından geçiyor. Zayıf kadın, köle çocuklar yetiştirir. Köle nesiller totaliterliğe biat eder.
Ezilen kadınlarımıza dayanışma ruhu temennisiyle, tüm kadınlarımıza saygılar sunuyorum."
FÜSUN AKTAKKA YILDIZ  -  CHP. TAVŞANLI İLÇE BAŞKANI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.