CHP'NİN KURULUŞUNUN 93. YILDÖNÜMÜ

Gündem Yayın: 10 Eylül 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 10.09.2016 12:59:08
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2876 okunma
Google News

   9 EYLÜL tarihi partimiz ve Ülkemiz için çok önemli ve kutlu bir gündür.94 yıl önce bugün İZMİR düşman işgalinden kurtarıldı.Tam bir yıl sonra,yani 93 yıl önce de bugün "CUMHURİYET HALK FIRKASI" kuruldu.Bu iki kutlu ve mutlu olayı birlikte kutluyor,tüm vatandaşlarımızı ve İZMİRLİLER'i tebrik ediyorum.
                Düşmanın denize döküldüğü 9 Eylül 1922 tarihi vatanın da kurtuluşuydu.Ancak Ülkenin kalkınmak için bir sisteme,sisteminde bir teşkilâta ihtiyacı vardı.ATATÜRK,işte bu ihtiyacı karşılamak ve CUMHURİYETİN temelini atmak için 9 Eylül 1923 te "CUMHURİYET HALK FIRKASI"nı kurdu.Bugün demokrasimizin de temeli atılmış oldu."CUMHURİYET HALK FIRKASI",muhalefetini de doğuran ve içinde taşıyan,büyütüp besleyip ülkeye armağan eden bir partidir.Hani lâf başı,eğitimsiz halkı kandırmak için söylüyorlar ya!"TEK PARTİ DEVLETİ" diye;Aslında Türkiye'de hiçbir zaman tek parti devleti olmamıştır.Unutulmamalı ki!ATATÜRK'ün sağlığında 2 kez kurulupta gericilerin istilâsına uğradığı için kapatılan partilerin kurucuları da CHF. içinde siyaset yapıyorlardı.Kapatıldıktan sonra da yine CHF. içinde muhalefet yapmaya devam ettiler.Yine 1946 da İSMET İNÖNÜ tarafından çok partili döneme geçildiğinde kurulan,başta DEMOKRAT PARTİ olmak üzere tüm partiler de CHP. içinden çıkmıştır.Birazcık fikri olan herkes;Türkiye'de hiçbir zaman tek partili devlet sistemi olmadığını anlayabilir.Kısacası Biz CHP. olarak daima anaç parti olduk ve her zaman kendi muhalefetimizi de kendimiz yarattık!!Bununla da gurur duyuyoruz!!!
               CHP. adındaki gibi CUMHURİYETÇİ,HALKÇI bir partidir.9 Eylül 1927 deki ilk olağan genel kurulumuzda da "CUMHURİYETÇİLİK-MİLLİYETÇİLİK-LÂİKLİK ve HALKÇILIK" ilkeleri kabul edildi.1935 yılında  ihtiyaç üzerine "DEVLETÇİLİK ve İNKILÂPÇILIK" ilkeleri eklenerek,partimizi ismi de CHP. olmuş ve bugünkü 6 okumuz oluşturulmuştur.
Bundan da anlaşılacağı gibi CHP. daima ilerici,demokrat,milliyetçi,lâik,sosyal ve devrimci kimliğiyle Türkiye'nin kaderini çizmiştir.ATATÜRK İLKE ve İNKILÂPLARI'nın önderliğinde TÜRK siyasetine yön vermiştir.Bu güne kadar olduğu gibi,bundan sonra da daima bu doğru çizgide ilerleyecek,Ülkemizi karanlığa sürüklemeye çalışanlara geçit vermeyeceğiz!Çok yakın geçmişte görüldüğü gibi;şeriata,cemaata,tarikata bel bağlayanlar,sonunda yine ATATÜRK ve ilkelerinin değerini anlamak zorunda kalmışlardır.Umarız tekrar tekrar aynı hatalara düşmezler ve uyarılarımızı dikkate alırlar!!!
               Değerli halkımız;22-26  Ağustos'ta başlayıp,30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan BÜYÜK TAARRUZ,9 Eylül 1922 de İZMİR'de düşmanın denize dökülmesiyle sonuçlandı.Yani İZMİR ve TÜRKİYE'de kurtulmuş oldu.Bu vesileyle İZMİR ve İZMİRLİLER'le birlikte tüm ulusumun bu mutlu ve kutlu gününü tebrik ediyorum. Son olarak;partimizin kurucusu aziz ATATÜRK başta olmak üzere gelmiş geçmiş tüm yöneticilerimizi ve gönüldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor,ölenlere rahmet,hayatta olanlara da esenlikler diliyorum.Hepsine ve herkese selâm olsun!!!
Ve sözlerimi ATATÜRK'ümüzün bir sözüyle bitiriyorum:"YURTTAŞLARIM!AZ ZAMANDA ÇOK VE BÜYÜK İŞLER YAPTIK.BU İŞLERİN EN BÜYÜĞÜ,TEMELİ,TÜRK KAHRAMANLIĞI VE YÜKSEK TÜRK KÜLTÜRÜ OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR."Ve bu konuşmanın sonu da şöyle bitmektedir."NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

 


"CHP. TAVŞANLI İLÇE BAŞKANI FÜSUN AKTAKKA YILDIZ

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.