CHP Tavşanlı İlçe Başkanlığı Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

CHP Tavşanlı İlçe Başkanlığı Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Gündem Yayın: 08 Mart 2016 - Salı - Güncelleme: 08.03.2016 17:13:54
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3607 okunma
Google News

CHP Tavşanlı İlçe Başkanlığı Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Füsun Aktakka Yıldız Tavşanlı Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk Anıtına CHP il başkanınında katılımı ile  çelenk konuldu.  

Burada toplanan kalabalığa hitaben CHP İlçe Başkanı Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“SAYGI DEĞER KADINLAR

Sevgili Yol Arkadaşlarım Değerli Basın Mensupları , bu gün burada özgürce konuşabiliyorsam, bunu şuna inanmak lazımdır ki “Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir “diyen M.KEMAL Atatürk’e borçluyuz. Ben bir Cumhuriyet kadınıyım, kara Fatmaların Türkan Seylan’ların vatanı için evladının örtüsünü mermi üstüne örten Elif bacının bana gazete okumayı çağdaşlığı öğreten annem Sıdıka Feza Aktakka’nın kızıyım. Bu gün 90 yıldır reklam arası 90 yıllık enkaz diyenlere bir hikaye anlatmak istiyorum. Bence en büyük cevap bu hikâye olacaktır.

Bir koca çınar varmış bu çınarın dibine rüzgârın etkisiyle sarmaşık tohumları gelmiş, baharın etkisiyle sarmaşık büyümeye başlamış yaprakları büyüdükçe kibiri de büyümüş. Gölgesinde barındığı çınar ağacına dönmüş.  Demiş ki epeydir buradasın sanırım, ama bak ben senin boyuna 2 ayda geldim. Sen kaç yıldır buradasın?  Çınar demiş ki “90 yıldır” sarmaşık kibrine bürünmüş  sonra bugünkü gibi tıpkı bugünkü gibi hazan mevsimi gelmiş sarmaşık sararmaya solmaya başlamış, endişe ile çınara sormuş “bana ne oluyor?” Çınar demiş ki “ölüyorsun”. Sarmaşık inanmayarak sormuş “neden ki ?” . “Çünkü inançla, emekle, sevgiyle 90 yılda benim geldiğim yere sen 2 ayda geldiğin için” demiş.

Bu gün Dünya emekçi kadınlar günü kutlanıyor biz Türk kadınları olarak bu günü ezik olarak kutlayacağız.

Aslında bizimki kutlamak değil sadece anmak olacak. Ülkemizde 13 yılda emek ve kadın düşmanlığı tüm Cumhuriyet tarihimizin doruk noktasına ulaşmıştır. Biz kadınları hedef alan söylem ve eylemler iktidar ve yandaşları tarafından rağbet görmekte ve desteklenmektedir.

Şimdi sizlere soruyorum ; Hamile kadının sokakta  gezmesi ayıp mıdır?,Kahkaha atan kadın hafif midir…?, Örtüsüz kadın perdesiz eve mi benzer …?, İnsanın kendi kızına şehvet duyması nasıl izah edilebilir..?, 9 yaşında kız çocukla  evlenmek sizce doğru mudur?

Bu ve buna benzer söylemler toplumda maalesef itibar görür hale geldi. Bizden bunlara tepki vermememiz isteniyor bizler CHP li Kadınlar olarak tepki verdik, bundan sonrada tepki vermeye devam edeceğiz korkmayacağız yılmayacağız. Bedelse bedelini ödemeye hazırız  birileri çıkıp  “90 yıllık enkazı  kaldırdık” diyebiliyorsa ben de şimdi ona soruyorum;  “ Kaldırırken Neresinden Tuttun?”

90 yıl önce Mustafa Kemal Kadınları birinci sınıf olma haklarını tanımasıydı, acaba  çıkıp bu söylemi dillendirebilir miydi?

Arkadaşlar,

 Yazık oluyor bu ülkeye eğer biz kadınlar uyanmazsak bir gün şehir meydanında kırbaçlanmayı veya çukur da recmedilmeyi göreceğiz.

Sözlerimi Şunu Hatırlatarak Son Vermek İstiyorum, hepiniz şunu iyi bilmelisiniz ki Cumhuriyetimiz Ulu Bir Çınardır Köklerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’nün, Halide Edip Adıvarın, Kara Fatmaların, Elif Bacıların, Dedelerimizin kanı olduğunu bunu bu sistemi yani Cumhuriyeti değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini hatırlatarak ülkemizde emek harcamış tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum .”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.