Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Ekonomi Yayın: 25 Mart 2016 - Cuma - Güncelleme: 25.03.2016 10:59:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3817 okunma
Google News

Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Tuna İŞLEYEN

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi bütçesi kaynaklı çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı.

Ceviz üretiminin geliştirilmesi projesi kapsamında Tavşanlı'da 183 dekar alanda dekara 16 adet olmak üzere 24 üreticiye toplamda 2 bin 928 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, "Tavşanlı'da modern tarımın geliştirilmesi amacıyla pek çok çalışma yapıyoruz. Desteklemelerimize rağmen tarımla ve hayvancılıkla ilgili yeterli çabayı köylerde göremediğimiz alanlarda var. Ama fidancılık hızla gelişen, büyüyen bir ivme kazandı. Belli bölgelerde çalışmalar söz konusuydu artık onların sonuçlarını alıyoruz. Özellikle bu tür ürünlerde muhakkak ki kapalı bahçe yapmanın çok önemli faydası var. Çiftçilerimizi gelir getirici kaynaklarla kavuşturmamız gerekiyor. Köylerimizin tekrar canlandırılması için, özel İdare kaynaklı, Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin destekleriyle şehirlerden daha yaşanılır hale geldiği göreceğiz" dedi.

Ceviz fidanlarının İl Özel İdare kaynaklı dağıtıldığını belirten İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel, "85 üreticinin müracaatıyla elemeler sonucunda 5 dekarın üzerinde 24 üreticiye dekara 16 adet olmak üzere toplamda 2 bin 928 adet ceviz fidanı dağıtıyoruz. Tavşanlı'da 183 dekar da ceviz üretimi gerçekleştirilecek. 5 dekarın üzerinde olmasının sebebi ise destekleme verebilmek amacıyla" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de dört dörtlük sertifikalı fidan bulmanın artık imkansız hale geldiğini dile getiren Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, çitçilerin bu fidanlarının kıymetini bilmesini ve gelecek nesillere aktarabilecek şekilde sahip çıkılmasını istedi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel, İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin, İl Genel Meclis Üyesi Osman Oral, Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar ve çiftçiler katıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.