Çinili Cami Kütahya’nın Sembolüdür Kaderine Terk Edilemez

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2020 - Pazar - Güncelleme: 26.07.2020 10:27:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1300 okunma
Google News

CAMİNİN YIKILMASINI MI BEKLİYORUZ?
1973 Yılında Kütahyalı ünlü ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırılan Çinili Caminin sosyal medya organlarında yayınlanan çinilerin döküldüğünü gösteren görüntülere MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’tan sert tepki geldi. MHP Milletvekili Erbaş ; “ Şehrimizin, kentimiz mobilyası çinidir. İlimizde çininin en güzel hali ise Çinili Camidir. Çinili Caminin gözümüzün önünde kaybolmasına asla müsaade etmemeliyiz. Çinili Camiyi eski günlerine kavuşturmak hepimizin görevi olmalıdır. Caminin zemininin kaydığı da söylenmekte iken daha ne bekliyoruz? Caminin yıkılmasını mı bekliyoruz? Kütahya’nın yetiştirdiği en önemli isimlerden Yakupoğlu’nun mirasına sahip çıkmak için çalmadık kapı bırakmayacağım.” Dedi.

SORUMLULUK ÜNİVERSİTEDE!
2016 Yılında vefat eden ressam Ahmet Yakupoğlu’nun tüm mirasını Dumlupınar Üniversitesine bıraktığının altını çizen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ 96 Yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ressam Ahmet Yakupoğlu ölmeden önce, Çinili Caminin arazisi de dahil tüm mirasını Dumlupınar Üniversitesine bırakmıştır. Bu nedenle sorumluluk Dumlupınar Üniversitesindedir. 2015 Yılında dönemin Dumlupınar Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Remzi Gören Çinili Cami için  ; “Çinili Cami Ahmet Yakupoğlu’nun önemli bir hatırası ve Kütahya’nın sembollerindendir. Bunun için onaylanan uygulayacağımız proje ile Çinili Cami ve çevresini daha da güzelleştireceğiz.” Açıklaması yapmıştı. Ancak maalesef görüyoruz ki bu projeler Çinili Caminin kurtulmasına yeterli olmamıştır. Şu an Üstadın Kemikleri sızlıyordur. Üstadın en önemli mirası İki yıldır zemin kayması vs olduğu gerekçesi ile ibadete kapatılıp kaderine terkedilmiş. Peki, 2 yıldır çevresinde bu hususta hangi önlemler alınmış ne tür çalışmalar yapılmış merak ediyorum?
ÇİNİLİ CAMİ KÜTAHYA’NIN SEMBOLÜDÜR
KADERİNE TERK EDİLEMEZ
Mevcut Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada  ; “Zeminle ilgili olarak çeşitli sonuçlar sıralanmışsa da, bu sonuçların nedenlerine ilişkin bazı eksikleri belirledik. Caminin geleceğine ilişkin bir karar almadan önce, bu eksiklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki, ben Çinili Cami'yi yıkıp yeniden yapmaktan çok, caminin güçlendirilmesi ve olduğu haliyle kalıcılığının sağlanması taraftarıyım.” demişti. Rektörümüzün Çinili Cami konusundaki duyarlılığını biliyorum. Kendisi de inanıyorum ki sosyal medyada çıkan görüntüler için bir açıklama yapacaktır. Çinili Cami için rektörümüz,  bizim katkı sunacağımız yapılacak ne varsa bize söyler ise çekinmeden anında elimizi taşın altına koyacağımızdan emin olsun. Sayın Rektörümüz yapacağı incelemede Üniversiteyi aşan boyutlar görürse hemen komisyon üyesi olduğum turizm bakanlığına bağlı kültür ve tabiat varlıkları genel müdürlüğünün hep birlikte kapısını çalabiliriz. Çinili Cami Kütahya’nın sembolüdür. Kaderine terk edilemez.” Açıklaması yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.