Çobanköy'de Manda Desteği Ekonomik Katkı Sağladı

Ekonomi Yayın: 26 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.11.2021 11:00:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1583 okunma
Google News

Çobanköy'de Manda Desteği Ekonomik Katkı Sağladı

 

Tuna İŞLEYEN -GÖRÜNTÜLÜ 

ORKÖY kredileri çerçevesinde manda yetiştiriciliğine destek veren Bakanlık, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Çoban Köyü’ndeki 9 aileye hazırlanan proje ile 27 manda verdi.

ORKÖY desteğinden faydalanan Ayşe Çetin; " Manda işini daha önceleri yapıyorduk ve bırakmıştık. Şu anda yeniden başladık. Yağı, kaymağı, peyniri, yoğurdu ve sütünü satıyoruz. Oldukça güzel de verim alıyoruz, memnunuz. ORKÖY'den biz 3 tane manda desteği aldık. Evimizi geçindiriyoruz, çok memnunuz. Muhtarımıza da bize öncülük ettiği için çok teşekkür ederiz." diyerek Çobanköy için ekonomik katkı sağlandığını ifade etti.

Çobanköy Muhtarı Murat Hava, " ORKÖY desteği ile köyümüzden 9 kişiye 5 yılda geri ödemeli 27 manda aldık. Köyümüzün ekonomisine katkı oldu. Köylümüz memnun ve ilerleyen zamanda daha da çoğaltmayı düşünüyoruz. Manda köyümüzde azdı ve Orman işletmeden proje istediler. Projeyi hazırladım. Şu anda kaymak ve yağı daha fazla almaya başladık. Ailelerin ekonomisine katkı oldu. Köyümüzde 200 manda varken şu anda 230 tane oldu." dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.