Çölleşme Endişesi Olmadan Yaşamak İçin Fidan

Yaşam Yayın: 19 Haziran 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 19.06.2017 09:50:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3547 okunma
Google News

Çölleşme Endişesi Olmadan Yaşamak İçin Fidan  
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 17 Haziran Çölleşme ile Mücadele Günü dolayısı ile fidan dağıtımı gerçekleştirildi.
Aşırı tarım uygulamaları, aşırı otlama, ormansızlaşma, yanlış sulama uygulamaları vb. faaliyetler verimli toprakları kurak topraklara çeviren en büyük etkenler. Çölleşmeyi önleme adına çalışmalar Ülke genelinde sürerken, her yıl yüzbinlerce fidan dikimi ve milyonlarca tohum ekimi yapılıyor.
Verimli topraklarımız yok olmasın ve kırsal alanda yaşam zorlaşmasın diye çeşitli önlemler alınırken, vatandaşların da bilinçlenmesi sağlanıyor.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gün nedeni ile Kütahya Sera Alışveriş Merkezinde 250 adet kestane fidanı dağıtıldı. 
Kütahya Ağaçlandırma Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan ve Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Cihan Akbaş tarafından yapılan gelir getirici tür fidan dağımı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.
Gelecek nesillere susuzluk ve çölleşme endişesi olmadan yaşanabilir bir dünya mirası bırakmak isteyen Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı etkinlikler ile bu amaca tüm vatandaşların da katkı sağlamasına olanak tanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.