Covid 19 Gençlik kurulu oluşturdu

Gündem Yayın: 31 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 31.08.2020 13:00:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1848 okunma
Google News

Domaniçli Üniversite Öğrencisi Enes Akkoyun önderliğinde üniversite öğrencilerinden oluşan sosyal medya üzerinden sosyal sorumluluk projeleri hazırlayan grup Covid 19 'a Gençlik Bakışı adlı projeyi oluşturup Covid 19 a Gençlik Bakışı raporu hazırladı.
Okumanara, sosyal medya üzerinden kamuoyuna ulaşan ve sosyal farkındalık üzerine çalışmalar yürüten bir sorumluluk projesidir. 
Okumanara, kendi bünyesi içinde mana arayıcı bir sorumluluk içerisindeyken buna bağlı olarak da topluma karşı mana aratıcı sorumluluğunu üstleniyor. 

Salgın sürecinin incelenmesi ve yönetilmesinde bazı alanların geri planda kalması sebebiyle Okumanara olarak Psikoloji, Sosyoloji,Edebiyat, İlahiyat ve Diyetetik alanlarında öğrenim gören gençlerden oluşan "Covid-19 Gençlik Kurulu"nu oluşturdu. 

 

RAPOR :  https://drive.google.com/file/d/18R54pS5fYwW8vspq66uTt8xkJQBhep8N/view

 

Domaniçli Üniversite Öğrencisi Enes Akkoyun proje ile ilgili olarak şunları aktardı,

" 1-3 Temmuz tarihleri arasında Zoom üzerinden yaklaşık 20 gencin katılımıyla 3 gün boyunca 6 oturumdan oluşan 12 saatlik bir toplantı süreci geçirdik. Bu süreç sonrasında Covid-19 Gençlik Kurulu'nun yaklaşık 1 aylık çalışması sonucunda "Covid-19'a Gençlik Bakışı Raporu"nu kamuoyuna sunduk. İlgili bakanlıklara ve devlet kurumlarına gönderdik. 

Amacımız her şeyden önce "...gençliğin hali ortada" kötülemelerini yine aynı sloganla boşa çıkarmaktı. Bu sebeple süreç boyunca #GençliğinHaliOrtada sloganını kullandık. Covid-19 süreci gibi ciddi bir konuda bilimin, siyasetin sözü varsa gençliğin de sözü var demek istedik. Belki de bu süreçten en çok etkilenen gruplardan biri olan gençlik kendi eğitimi, psikolojik durumu, mahalli çevresi, edebi dünyası ve beslenme değişimleri hakkında açık ifadelerin yer aldığı bir rapor hazırladı. 

"Covid-19'a Gençlik Bakışı Raporu"muzun başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklarca dikkate alınmasını, medya yoluyla kamuoyuna sunulmasını ve gençliğin talepleri ve düşünceleri doğrultusunda kararlar alınmasını arzuluyoruz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.