Cuma Namazı Sonrası Ortak Basın Açıklaması

TUNA İŞLEYEN

Gündem Yayın: 05 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 05.02.2021 14:27:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1361 okunma
Google News

KABE MÜSLÜMANLARIN KALBİDİR
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Cuma namazı sonrasında Arifağa camii bahçesinde Kabe'ye karşı yapılan saldırılar kınandı.

Tavşanlı Kardeşlik ve Yardım Platformu ortak basın açıklamasında İlim Yayma Cemiyeti Tavşanlı şube başkanı Talha Kılınç platform sözcüsü olarak basın açıklamasını okudu. Son zamanlarda Kabe'ye ve İslam Aleminin değerlerine karşı yapılan çirkin saldırılar hakkında şu açıklamalarda bulundu, " Tek yürek olarak der ki, "Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli !" İnsanla yaşıt olan mabedler, inanışların ve değerlerin temsiliyet bulduğu yerlerdir. Her toplumda, hayatın içinde süregelen umumi ruhun, bir nevi somut izdüşümleridir. Eğer birileri gelip içinde yaşadığı toplumun kodlarına maya olmuş böylesi mekanları, fiilen veya kavlen ayaklarının altına almaya teşebbüs ederse, bilse de bilmese de her gönül evine dinamit atmış olur. Yıkılan, zedelenen sadece bu evler olmaz, akabinde toplumsal infiale de yol açmış olur.Bizler son günlerde mabedimiz Kâbe'ye karşı yapılan çirkin saldırıların cahilane değil, bizzat kasıtlı olduğunu görüyoruz.Ve görüyoruz ki, Ebreheler ve Ebu Cehiller dün olduğu gibi bugün de zihniyet olarak yeryüzünde hayatiyetini sürdürmektedirler.Sapkınlıklar ve aşırılıklar, bugün de devam etmekte ve farklı kılıflarla lanse edilmeye çalışılmaktadır.Bilim, teknik ve hizmet üretilmesi gereken yerlerde, inanç eşkiyalığı yapılması malesef ders çıkarılması gereken ayrı bir nokta olarak temayüz etmektedir. İnsanlığın ilk mabedi, yeryüzündeki tevhidin simgesi, kıblemiz Kabe-i Muazzama'ya karşı gerçekleştirilen hiçbir saygısızlık kabul edilemez. Bu çirkin hadise, sapkın zihniyetlerin içinde bulunduğu gafletin önemli bir delilidir. Beytullah'a, mukaddesatımıza yapılan bu saldırılara alışmayacağız, meşru görmeyeceğiz, kabul etmeyeceğiz ve her daim karşısında olacağız biiznillah. Tüm bu saldırılar karşısında âlem-i İslam'ın da, devletimizin de, güvenlik güçlerimizin de her zaman yanındayız, duacısıyız."

Basın açıklaması sonrası Vaiz Ali Baksi tarafından dua yapıldıktan sonra program sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.