DEİK İŞ KONSEYLERİ OLAĞAN GENEL KURULU

Gündem Yayın: 22 Ekim 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 22.10.2016 14:31:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3414 okunma
Google News

DEİK İŞ KONSEYLERİ OLAĞAN GENEL KURULU, DEİK SLOVAKYA İŞ KONSEYİ BAŞKANI İSMET GÜRAL ‘IN DİVAN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

DEİK İş Konseyleri Olağan Genel Kurulu, Deik Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet GÜRAL ‘ın divan başkanlığında ,Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın ev sahipliğinde 18 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Olağan Genel Kurul kapsamında, DEİK konsey başkanları sorumlu oldukları bölgeler ve Konseyler ile ilgili son bir yılda yapılan çalışmalar özelinde katılımcılara bilgi verdi.
DEİK İş Konseyleri Olağan Genel Kurulu’nda konuşan T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları anlattı ve ülkelerin menfaate dayalı ilişkilerinin bir sonucu olarak Türkiye’nin, ‘Güçlü Türkiye’ olması gerektiğine değindi. Bakan Zeybekci; “Önümüzdeki 10 sene içinde bu coğrafyanın en itibarlı pasaportu Türkiye’nin olacak” dedi.
Türkiye-AB arasında tesis edilen Gümrük Birliği’nin 1996 yılındaki kapsamının o günün şartlarında doğru tayin edildiğini, 2015 yılı itibariyle ise kapsamın genişletilmesine karar verildiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, geçen hafta Brüksel ziyaretinde kapsamında Gümrük Birliğinin revizyonuna ilişkin ortaya çıkan sonuçların son derece umut verici olduğunu ve bu yıl sonu itibariyle söz konusu revizyona ilişkin müzakerelerin taraflar arasında başlayacağını belirtti. Bakan Zeybekci: “Gümrük Birliğinin kapsamının genişletilmesi ile ihracatın 2017 sonuna kadar yüzde 15 artırılması hedefleniyor” dedi.

Deik Slovakya İş Konseyi Başkanı İsmet GÜRAL ;
Geçtiğimiz bir yıllık dönemde, Türkiye’de bir genel seçim ve iki hükümet değişikliği yaşandığını hatırlatan İSMET GÜRAL, Türkiye’de demokrasi ve ekonomiyi hedef alan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin de hafızalardaki yerini aldığını söyledi: “Ülkemiz içinde yaşanan terör eylemleri, yurt dışında yakın coğrafyamızda, ihracat, yatırım ve inşaat pazarlarımızda 6 yıla yakın zamandır cereyan eden savaşların son yıl içindeki yükselişi de, işin tuzu biberi oldu” dedi .Bu süreçte tüm DEİK camiasının kendisinden beklenen hizmetleri yerine getirmeye çalıştığını, faaliyetleriyle Türkiye’nin değişim sürecine ayak uydurmaya ve zorluklarla baş etmeye gayret ettiklerini söyledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.