DEMİRBİLEK-KARAKAYA-BOZBELEN GRUP KÖY YOLU HİZMETE AÇILDI

Gündem Yayın: 05 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 05.12.2017 09:18:23
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
4275 okunma
Google News

DEMİRBİLEK-KARAKAYA-BOZBELEN GRUP KÖY YOLU HİZMETE AÇILDI
Kütahya İl Özel İdaresi 2017 yılı BSK yol programında bulunan, 1 milyon 562 bin TL’ye mal olan 10,5 km’lik Demirbilek-Karakaya-Bozbelen grup köy yolu sıcak asfalt çalışmaları tamamlanarak törenle hizmete sunuldu. 

Tavşanlı’ya bağlı Bozbelen Köyü’ndeki törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ramazan Aydemir, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, İl Genel Meclisi üyeleri, Tavşanlı Özel İdare Müdürü Necati Derin, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bozbelen Köyü Muhtarı Sadık Kaptan emeği geçenlere teşekkür ederek, "Köylere yapılan bu özel ve güzel hizmetlerin vatandaşa verdiği memnuniyet ve hazzın bir parçası olarak sizleri Bozbelen Köyü'nde ağırlamanın verdiği bahtiyarlıkla ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Bu organizasyonda maddi manevi bizlere destek olan Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın ve Tavşanlı İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin'e de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Bozbelen Köyü Muhtarı Sadık Kaptan’ın ardından kürsüye gelen İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; "Ben çalışmalarda prensip olarak öncelikle ülkemizi ve milletimizi temsil eden, 7 düvelle boğuşan, onların karşısında yılmayan Cumhurbaşkanımıza ve ona destek veren aziz milletimize, Cudi'de, Tendürek Dağı’nda, Kuzey Irak’ta bu vatan için seve seve kanlarını dökmeye hazır yiğit vatan evlatlarına ve bölgemizin insanlarına layık olmaya çalışıyoruz. Bu hizmetleri götürürken ana prensibimiz budur" dedi.

“52,5 KM. SICAK ASFALT ATIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

İlçelerde büyük bir yol imar çalışmalarına başlandığı aktaran İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz 2017 yılı tamamlanmış çalışmaları ile 2018 yılı planları hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, “Son yıllarda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve sizlerin desteğiyle Kütahya’mızın ilçelerinde büyük bir yol imar hareketine başladık. Bu çalışmalarımız kapsamında Tavşanlı ilçemize 52,5 km. sıcak asfalt atımını gerçekleştirdik. Bunun sadece 27 km.’sini 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdik. Bunun maliyeti elbette ki çok yüksek; ama bölge halkımızın buna ihtiyacı var. Bu bölgedeki insanlarımız, köylülerimiz gerçekten çok vatansever; ülkesini, milletini, ilini, ilçesini seven insanlar ve biz de buralara hizmet getirmekten son derece mutluyuz. 27 kilometre sıcak asfaltın yanında 20 kilometrelik yol bakım çalışmalarımız devam ediyor. Karakaş-Çıkrıcak yolunu bitirdik, Eğriöz-Gümüş'te çalışmalarımız devam ediyor, Dudaş'ta başlayamadık henüz; ama orayı da yapacağız. Bütün gücümüzle, bütün ekibimizle, yöre halkı ve muhtarlarımızın desteğiyle bölgelerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Ben öncelikle gerçekleştirdiğimiz bu yol çalışmamızın bölgemize, halkımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum ve 2018 için belirlediğimiz 132 milyon TL bütçemizde muhtarlarımızla, ilçemizle, ilçe siyasetimizle ve bölge halkı ile yaptığımız istişare sonucu bu çalışmalara hız vererek devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“ANADOLU HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALIYOR”

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı Tavşanlı’nın dünüyle bugününü değerlendirdi, “Fedakar Anadolu halkı hak ettiği hizmetleri alıyor” dedi. Nazlı konuşmasında, "Uzun süredir içinde bulunduğum siyasette, o zamanlardaki Tavşanlı ile şimdiki Tavşanlı arasında fark var. Bunlar gerçekten fedakar Anadolu insanının hak ettiği hizmetlerdi. Bunları yapmak bize nasip oldu. Bugün bu hizmetleri alıyoruz ve maliyeti ne kadar yüksek olsa da köylerimize dahi sıcak asfalt getiriyor olmamız çok önemlidir ve güzel bir hizmettir. Rakımı yüksek olan, yolların engebeli olmasından dolayı buralarda sıcak asfaltın olması dayanıklılığı ve uzun süreli olması açısından da önemlidir” ifadelerini kullandı.

“BÜTÇEMİZ 15 YILDA 20 KAT ARTTI”

2002 yılında 5 milyon 150 bin TL olan İl Özel İdaresi bütçesinin 2018 yılı için 132 milyon TL olarak belirlendiğini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, “Bu gösteriyor ki geçen 15 yılda bütçemizi 20 kat artırmışız. Bu çok önemli bir durum. Biz bu süre içerisinde birçok hizmeti sıkıştırdık ve bunu da bölge halkı, muhtarlarımızla hep beraber başardık. Bu süreç içerisinde 349 köyümüzde asfalt vardı şu anda 539 köyümüzde asfalt var. Hiç sıcak asfaltımız yoktu şu an itibariyle Kütahya genelinde 328 km. sıcak asfalt var. Kilit taşı hiç yoktu şu an 549 köyde 3 milyon m2 uygulaması var. 131 köyümüzde kanalizasyon vardı, şu anda 533 köyümüzde kanalizasyon çalışmamızı tamamlamış olduk. Köylerimize 17 tane yeni gölet yaptık. 376 köyümüze çocuk oyun alanları, her bir ilçemize de sentetik çim halı saha yaptık.  Köylerimizin tamamının da çöplerini topluyoruz ayrıca. Köylülerimizin şehirlerdeki aynı hizmeti alması, aynı kalitede yaşaması için bu çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanında köylerimizin gelirlerini artıracak çalışmalar yapıyoruz. Bakanlığımızla, Özel İdaremizle, Tarım İlçe Müdürlüklerimizle köylülerimize destek oluyoruz. Üretim ve geliri artırmak için ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. TKDK desteği ile köylülerimizin araç gereç gibi ihtiyaçlarını karşılamak için yüzde 60-70’e varan hibeler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca sulamaya çok önem veriyoruz. Biz Özel İdare olarak sulama göletleri yapmıştık. Cumhuriyet tarihinde 5-6 tane göletimiz vardı şimdi bakın 15 yılda 11 baraj ve 4 göleti DSİ bitirdi, 11 gölette biz yaptık. Şu anda ise 12 tane büyük baraj inşaatımız devam ediyor, 17 barajımız da projelendirme aşamasında. Toplam 45 baraj, 45 göleti tamamlamayı hedefliyoruz. Bizim hizmet aşkımız bu millete olan sevdamızdan kaynaklanıyor. Ülkemiz birçok engellemelere rağmen bu hizmetleri geçekleştiriyor. Son 15 yılda yapılan kumpaslara hep beraber tanıklık ettik ve en son 15 Temmuz olayı çok ciddi bir ihanet olayı oldu; ama biz bunlara rağmen diz çökmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu..

"ARTIK BÜTÇE SIKINTISI YAŞAYAN BİR TÜRKİYE DEĞİLİZ”

Kütahya’nın önemli imkanlara sahip olduğunu, Tavşanlı’da hizmete sunulan yolun da güzel bir iş birliği örneği olduğundan söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, yolun önemine dikkat çekti. Vali Nayir, "Ben 1 buçuk yıldır burada hizmet vermeye çalışıyorum. Devletimiz bu güzel yöreye hizmet etme fırsatı verdiği için öncelikle devletimize teşekkür ediyorum. Bizim görevimiz bu hizmeti getirmek, sonucunda bir tören olmasını çok fazla istemiyoruz; ama bu törenlerle sizin mutluluğunuzu da paylaşmış oluyoruz. Bizler merkezi yönetimler, yerel yönetimler olarak, tek gayemiz güzel Kütahya’mızda ihtiyaç duyulan hizmetleri en hızlı şekilde vermeye çalışmak. Bize sağlanan imkanlar da bunları gerçekleştirmeyi sağlayacak şekilde. Artık bütçe sıkıntısı yaşayan bir Türkiye'de değiliz. 2016 yılında 7 milyon TL olan KÖYDES ödeneği 2017 yılında 21 milyon TL’ye ulaştı, 3 katı bir KÖYDES ödeneğiyle çalışma imkanı bulduk.  İl Özel İdaremizin, KÖYDES'in, köylümüzün, özel sektörün payı olarak düşündüğümüzde güzel bir iş birliği, beraber iş yapma kültürünün de gelişmesine sebep olan bir yola da bugün kavuşmuş olduk. Yol önemli. Eski Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa, "Gidemediğin yer senin değildir" diyerek ülke bütünlüğü için bile yolun önemli olduğunu söylüyor. Eğitim için önemli, asayiş için önemli, sağlık için önemli, ticaret için, sanayi için önemli. Artık biz ham yoları, stabilize yolları da yol olarak saymıyoruz. Sıcak asfalta geldiğimiz bir dönem içerisinde bizim insanımızın da layık olduğu, araçlarımızı yormayan, ekonomik olarak da bize faydalar sağlayan sıcak asfaltı tercih eder durumdayız” dedi.

“ALTYAPIMIZI TAMAMLADIK”

Kütahya’nın altyapı noktasında diğer illerle kıyaslanamayacak ölçüde iyi durumda olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Burası benim 14. görev yerim ve kıyaslama şansına sahibim. Kütahya olarak, İl Özel İdaresi olarak hazırlanan bütçelerle, yatırım programlarıyla ve uygulayan çok iyi bir ekiple birlikte Türkiye’de birçok yere nasip olmayan altyapı hizmetlerinin çıtası yükseltilmiş burada. Bunda elbette çok kişinin emeği var; ama gelinen sonuç olarak, birçok ille kıyaslanmayacak ölçüde bizler altyapımızı tamamlamış durumdayız. Sıkıştığımız konu bütçe değil. Sıkıntı su. Keşke kazdığımız kuyudan su çıksa da biz onu kullanılabilir hale getirsek. Bunun dışında parayla halledilebilecek olan işlerin hepsini yapma gayreti içerisindeyiz. Bu başarıda, bu bütçeyi oluşturan ve yatırıma dönüşmesini sağlayan İl Özel İdaremizi ve köylerimizi unutmamak gerekir. Bir başarı varsa bu ekip başarısıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.