Dev Proje Hızla İlerliyor

Gündem Yayın: 19 Ekim 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 19.10.2016 08:46:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5780 okunma
Google News

Dev Proje Hızla İlerliyor

Tavşanlı Belediyesi’nin 54,5 milyon TL’lik dev projesi içme suyunda yüklenici firma çalışmalarını hızlandırdı. 21 km’lik hatta yol bitirildi. Boru montajı yakın tarihte start alıyor.

Tavşanlı Belediyesi’nin dev projesi içme suyunda çalışmalar hızla ilerliyor. Yüklenici firma Gelişim Grup Esatlar ana kaynağından Tavşanlı’ya memba suyu getirecek projede geçtiğimiz günlerde şantiyesini kurarak çalışmalarına start verdi.

21 km’lik yolun %95’ini tamamlayan ekipler 19 km’lik yolu hizmete açmış durumda. Bu hafta içerisinde Kütahya ve Eskişehir ekibiyle birlikte boru imalatı için ön kabule gidilecek. İçme suyu hattında kullanılacak boruları iki ayrı firma üretecek. 11 km’lik bölümü Noksel Çelik Boru Sanayi, 10 km’lik bölümü ise Emek Boru Sanayi imal edecek.

Toplama, klorlama ve debi metre odasının inşaatına da başladıklarını kaydeden Gelişim Grup Proje Müdürü Koray Aksakal, hava şartları elverdiği takdirde Kasım ayı sonunda ihtiyaçları olan tüm boruları şantiyeye indirerek 3 ayrı noktadan montaj çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Aksakal “Depo ve yol çalışmalarımız hızla ilerliyor. Kamulaştırmalar konusunda bir kaç sıkıntı olsa da işlerimizi aksatmıyor. 21 km’lik yolun 19 km’si trafiğe açıldı. Bu hafta içerisinde arkadaşlarımızla birlikte ihale şartlarında yer alan boru tipi üretimi konusunda üretici firmalarımızdan taahhüt alacağız. İlk etapta 11 km’lik boruyu, Kasım ayı sonunda da tamamını şantiyemize indirmiş olacağız. Firmalardan ya da hava şartlarından kaynaklanan sıkıntılar yaşanmadığı takdirde ilk boru sevkiyatının ardından ekiplerimizle 3 ayrı noktadan hat döşeme çalışmalarına start vermeyi planlıyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı eksiksiz bir şekilde tamamladık. Şantiyemiz ekip ve ekipman yönüyle bu çalışmaya hazırdır. İçme suyunu Esatlar’dan aldıktan sonra ishale hattıyla 500 m3’lük su deposuna alacağız. Bu deponun yapım işlerinde start verdik. Burada klorlama ve debi metre odaları için temel betonlarını döktük ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Tavşanlı için büyük önem taşıyan ve 54,5 milyon TL maliyeti olan projeyi Gelişim Grup olarak üstlenmekten gurur duyduklarını kaydeden Proje Müdürü Koray Aksakal, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.