DEVA Partisinden Ekonomik Uyarı

Siyaset Yayın: 14 Ocak 2022 - Cuma - Güncelleme: 14.01.2022 10:17:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3676 okunma
Google News
 
DEVA Partisi Tavşanlı İlçe Başkanı Ahmet Özten yaptığı basın açıklaması ile ekonominin gösterilmek istendiği şekliyle olmadığını dile getirdi.
 
 
Başkan Özten açıklamasında şunları söyledi ; ‘Yabancı parayla güven vermeye çalışan bir yönetim ayakta kalamaz’ “Kendi parasını değersiz gören, yabancı para ile güven vermeye çalışan bir yönetim beceremez. Ayakta kalamaz, kalamayacak. Çünkü devletin kasasını, Hazine’yi, kendi vatandaşına dövize endeksli bir biçimde borçlandırmak, bu ülkenin yarınlarını ipotek altına almaktır.   “Hazinenin borçlanma faizini tam 7 puan artırdınız. Hazine’nin borçlanma faizi Eylül ayında yüzde 17’ydi, şu anda yüzde 24’e dayandı. Kur ve enflasyon artınca Hazine daha pahalı borçlanır. Bunun çaresi yok. Bankacılık sisteminde faizler 30’larda. Talimat Merkez Bankası’na işliyor da nass Merkez Bankası faizleriyle ilgili de Hazine faizleriyle ilgili nass yok muymuş? Mesele faizi düşürmekse, zamanında yaptığımız gibi topyekûn düşüreceksiniz.” 
  ‘Bir bakıma ‘Doğan görünümlü Şahin’ satılan döneme geri götürmektir’ “Hükûmet, 70’li, 80’li yılların bu kötü uygulamasını geri getirdi. Hatırlayın, ‘çoklu kur uygulaması’ vardı. ‘Dövize Çevrilebilir Mevduat” hesapları vardı. Dün açıklananlar, eskinin istikrarsız, yoksul Türkiye’sinin politikalarıdır. 1970’lerde yollarda ‘Hacı Muratlar’ dolaşırdı. 1980’lerde ‘Doğanlar’, ‘Şahinler’ gezerdi. Açıklanan kararlar, bir bakıma ‘doğan görünümlü şahin’ satılan dönemlere geri götürmektir.
 
Artık Vatandaşlarımızın maaş zamları bile lütuf gibi gösterilip enflasyonun altında zamlar verilmesine rağmen popülist söylemlerle halkı ikna etme çabası içindeler.10 milyon Suriyeliye milyar dolarlar harcanırken, vatandaşımızın dişiyle tırnağıyla 25 yıl bu ülkeye çalışıp vergisini ödeyip rahat bi emeklilik yaşayamayacağı miktarlar halkı tatmin etmiyor.Sokakta Vatandaşlarımızla konuştuğumuzda çoğunluk mevcut iktidardan olan beklentisi ve işi sebebiyle eleştirilerini dile getirememekte. Deva partisi olarak aldığımız geri dönüşlerden ve yakın ilgiden memnunuz Vatandaşlarımız sosyal medya mecralarında çekincelerinden dolayı düşüncelerini aktaramasada sandıkta DEVA partisine oylarını vereceklerini sorun ekonomi ise Ali Babacan’a güvenin tam olduğunu söylemeleri bizleri de ziyadesiyle memnun etmekte. Halkımızın sandıkta ne kadar radikal kararlar aldığını geçmişte def’aten yaşadık. Vatandaşlarımızın basireti yeniden ülkenin güzel yarınlara yeniden güçlü bir TÜRKİYE umudumuzu yeşertmekte.” 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.