Devlet Ana Kız İmam Hatip Lisesi'nde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Eğitim Yayın: 28 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 28.11.2019 14:30:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3695 okunma
Google News

Devlet Ana Kız İmam Hatip Lisesi'nde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Tavşanlı Devlet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı açıldı.  

Öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek bilimsel yaklaşım becerilerine katkı sağlanması, her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması ve öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılması amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı bu kez Devlet Ana Kız İmam Hatip Lisesi'nde açıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy ve okul müdürlerinin kurdelasını kestiği fuarda 22 proje en ince ayrıntısına kadar katılımcılara anlatıldı.

 

Başkan Mustafa Güler, öğretmenlere hediyelerini verirken, öğrencilerin bu çabasını da taktir etti. Başkan Güler " Çağımızdaki gelişmeler gösteriyor ki gençlerimizin teknoloji başta olmak üzere bilimsel çalışmalarla eğitilmesi gerekiyor. Güçlü Türkiye için gençlerimiz okul döneminden başlayarak mesleklerinde her zaman proje odaklı düşünmelidir. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının da öğrencilerimize yeni fikirler üretme imkanı sunduğunu görüyoruz. 22 standı tek tek gezerek çocuklarımızın araştırmalarından çıkan sonuçları öğrendik. Öğretmenlerini ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Proje çalışmalarında emeği geçen öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çekinen Başkan Mustafa Güler, bu tür etkinliklerin tüm okullarda düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.