Din Görevlileri Yardımlarda Aktif Yer Alıyor

Gündem Yayın: 30 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 30.04.2020 12:10:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1102 okunma
Google News

 

Din Görevlileri Yardımlarda Aktif Yer Alıyor

 

Din Görevlileri Vefa Sosyal Destek Grubunda hız kesmeden görevlerine devam ediyor.

Korana virüsle (Covid - 19) mücadele kapsamında Tavşanlı Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında aktif olarak görev alan din görevlileri çalışmalara gönüllü olarak destek veriyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy ; “ Din Görevlilerimiz, İlçe merkezindeki mahallelerde, kasaba ve köylerimizdeki 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın,  ilaçlarını tedarik etmede, market alışverişlerini görmede, faturalarını ödemede, maaş dağıtımında, maske dağıtımı, yardım kolileri vb. ihtiyaçları gidermede  diğer kurumlardaki görevlilerle birlikte vatandaşlarımıza ulaştırıyorlar” dedi.

 

Ayrıca İlçemizde din görevlilerimiz tarafından  dini ve manevi rehberlik faaliyetlerinin  de devam ettiğini belirten Müftü Aksoy; “09 Nisan 2020 tarihinden itibaren her akşam yatsı ezanından sonra Müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından (https://www.facebook.com/Tavşanlı-Müftülüğü) “Ramazana Doğru Her Akşam Bir Konu Bir Konuk” programıyla Kur’an-ı Kerim, Sohbet ve İlahilerle halkımıza ulaştırdık. Şimdi de 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında da vaaz ve mukabele programlarımız sosyal medya hesaplarımızdan her akşam yatsı namazından önce canlı olarak yayınlanmakta. Vatandaşlarımıza; evlerinde ailece namaz kılmaları, Kur’an tilaveti, dua ve zikir gibi ibadetlerle meşgul olmalarını, Diyanet İşleri Başkanlığımızın DİYANET TV ve DİYANET RADYO programlarını takip ederek Ramazan ayını dolu dolu yaşamalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.