Domaniç CHP’den Doğalgaz Için TBMM’ye Enerji Bakanlığına Soru Önergesi

Siyaset Yayın: 12 Nisan 2018 - Perşembe - Güncelleme: 12.04.2018 19:02:42
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2107 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Domaniç İlçe Başkanlığının talebi üzerine Doğalgaz sorunu CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal tarafından TBMM’ye iletildi.

Konu ile ilgili olarak Milletvekili Burcu Köksal soru önergesi vererek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevap istedi.

CHP Domaniç İlçe Başkanı M. Temel Ergün  yaptığı açıklamasında, “Bilindiği üzere aylık olarak Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Siyasi Parti Başkanlarımız ve Gazete temsilcilerimiz ile her ay toplanarak ilçe gündemini değerlendirerek çalışmaları konuşuyoruz. İlçenin sıkıntılarını gündeme getiriyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Doğalgazın ilçemize kazandırmak için çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda hazırlanan dosyalardan Siyasi parti başkanlarımıza da vererek konunu üzerine gidilmesini istedi. Bizde bu hazırlanan bu dosya için girişimlerde bulunarak kendimize görev bildik. Biz Domaniç CHP İlçe Teşkilatı olarak dosyayı Afyon CHP Milletvekilimiz Sayın Burcu Köksal hanımefendiye vererek konuyu arz ettik. Sağ olsun bunun için bize geri dönüş yaparak bilgiler aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünün gereğince soru önergesi vermiş ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevap istemiştir. Bu konu İlçemizin temiz havası için çok önemli, bununla ilgili olarak Ak Parti Domaniç İlçe Başkanlığı tarafından da desteklerini bekliyoruz ve diğer siyasilerimizden de konunun önemini belirtmek istiyorum. Milletvekilimiz Burcu Köksal’ın soru önergesi aşağıdaki gibi belirtilmiştir. ” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Domaniç İlçe Başkanlığının talebi üzerine Doğalgaz sorunu CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal tarafından TBMM’ye iletildi. Köksal önergede şu ifadelere yer verdi, “Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünün 96 maddeleri gereğince arz ederim.
Bilindiği üzere, 9382 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “doğal gazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda, mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 20.000 ve üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak yatırımlara ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir” denilerek kanunun amacı belirtilmiştir.
Domaniç ilçesinin doğalgaz ihtiyacının karşılanması için Trans Anadolu Doğalgaz Boru hattından “doğalgaz vanası” konulması Belediye Başkanlığı tarafından yazılı olarak istenmiştir. İlgili yazıya, Botaş AŞ. tarafından, nüfusu 20.000 in altında kalan ilçelerin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamına girmediği belirtilerek “görev ve sorumluluğu” olmadığı belirtilen bir yazı ile cevap verilmiştir.
Ancak bunun yanında 4646 sayılı “Doğal Gaz Piyasası Kanunu” gereğince doğalgazın ilçelere ve yerleşim birimlerine dağıtımı hususu EPDK ve dağıtım lisansı sahibi şirket uhdesinde bulunmaktadır denilmiş ve konunun ucu açık bırakılmıştır.
Bu bilgiler ışığında;
1- Üç adet tekstil fabrikasının da bulunduğu ve hava kirliliğinin aşırı arttığı ilçemize doğal gaz bağlanması için bakanlığınızca bir çalışma başlatılacak mıdır?
2- Tavşanlı ilçesinde bulunan doğalgaz hattında yapılacak bir çalışma ile Domaniç’e doğalgaz vanası bağlanmasının maliyeti ne kadardır? “

http://domanicgazetesi.com/2018/04/12/domanic-chpden-dogalgaz-icin-tbmmye-enerji-bakanligina-soru-onergesi/

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.