Domaniç Mancınık Gülleleri

Kültür Yayın: 03 Ekim 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 03.10.2016 15:07:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5369 okunma
Google News

Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Yol çalışmasında bulunan tarihi eserler vasıtasıyla geçmişimizle bir kez daha temas kurduk”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) Kütahya’da yapımı süren 2016 yılı orman yolu projesi çalışmalarında Romalılardan kalma mancınık güllesi bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ülke topraklarımız pek çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Orman yolu çalışmasında bulunan tarihi eserler vasıtasıyla geçmişimizle bir kez daha temas kurduk. Bulunan güllelerin sayısı oldukça fazla” dedi.

 

ESKİDEN BÖLGEDE KALE ÜRETİM TESİSİ BULUNUYORDU

Kütahya’nın Domaniç İlçesi’nden çıkartılan tarihi eserler, bulunmalarının ardından kaymakamlığa ve müze yetkililerine bildirildi. Uzmanlar ilk değerlendirmelerinde Romalılardan kalma güllelerin varlığına sebep olarak, eskiden bölgede bulunan kale veya gülle üretim tesisini gösterdi.

“HER TÜRLÜ MİLLİ VARLIĞIMIZI GELECEĞE AKTARMAK İÇİN SEFERBER OLUYORUZ”

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Orman yolları çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalarımız güllelerin keşfinde olduğu gibi imtina ve titizlikle yürütülüyor. Çünkü her bir karış topraktan ayrı bir tarih fışkırıyor. Bu şuur ile gerek orman, gerek kültür, her türlü milli varlığımızı geleceğe aktarmak için seferber oluyoruz” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.