Domaniç'te 2013 yılında dikilen ceviz türü ağaç fidanları tuttu

Ekonomi Yayın: 28 Kasım 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 28.11.2016 18:02:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3723 okunma
Google News

Domaniç'te 2013 yılında dikilen ceviz türü ağaç fidanları tuttu

 

PROF. DR. VEYSEL EROĞLU: “VATANDAŞLARIMIZIN İHYASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinin kalkınmasında lokomotif olmayı sürdürüyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından koordine edilen gelir getirici ağaçlandırma çalışması Kütahya Domaniç’te yüzleri güldürdü.
3 Yıl Boyunca Dikilen Fidanların Bakımını Orman Teşkilatı Yapıyor
Çamlıca Köyü Köy Ormanı Projesi kapsamında 2013 yılında dikilen ceviz türü ağaç fidanları tuttu. 75 dekarda toprakla buluşturulan 1.250 adet ceviz fidanının bakımı sadece ağaç dikimi ile sınırlı kalmadı. Orman teşkilatının 3 yıllık özverili çalışmaları sayesinde cevizler, arazideki zararlı otlara karşı tatbik edilen metotlarla oksijen ve milli gelire katkı sağlayacak hale getirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Vatandaşlarımızın ihyası için elimizden geleni yapıyoruz. Gerçekleştirilen çalışmalarla orman varlığımız artarken, vatandaşlarımızın bütçesine de katkı sağlanıyor. Bu sebeple bütün köylerimize çalışmalara katılması için çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlarımız gelir getirici ağaçların fidanlarını Bakanlığımızdan temin edebilirler. Bakanlık olarak hem fidanı dikiyoruz hem de ilk üç yıllık bakım çalışmalarını üstleniyoruz. Yeter ki vatandaşlarımızın refah ve ekonomik durumu artsın” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.