DOMANİÇ'TE SARU BATU SAVCI BEY ANILDI

Gündem Yayın: 29 Ağustos 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 29.08.2016 13:29:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4139 okunma
Google News

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy’de “Saru Batu Savcı Bey’in Şehadetinin 729. Yıldönümünü Anma Töreni” büyük bir katılımla gerçekleşti.  
  Domaniç Karaköy Şehit Saru Batu Savcı Bey Derneği ve Domaniç Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Saru Batu Savcı Bey törenlerle anıldı.
  İkindi namazını müteakip ilk önce Şehit Saru Batu Savcı Bey’in mezarı ziyaret edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla mezarın başında anma töreni başladı. Törenin açılış konuşmasını Domaniç Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarıca yaptı. Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Çocuklar Şehit Saru Batu Savcı Bey’i anlatan şiirler okudular. Yoğun programları nedeniyle törene katılamayan Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ve Domaniç İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda Domaniç AK Parti İlçe Başkanı Yurdagül Bakkal’ın mesajları tören alanında okundu. 13 Mart 2016 tarihinde Ankara-Kızılay patlamasında 16 yaşında şehit olan Mehmet Emre Çakar’ın dedesi Yaşar Çakar’a Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk tarafından plaket verildi.
  İkizce - Alçay mesire alanında devam eden törende protokole, misafirlere ve köy halkına geleneksel şifalı etli bulgur pilavı, gözleme ve ayran ikram edildi.
  Saru Batu Savcı Bey anma törenlerine; Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Şimşek, SASADER Başkanı Kadir Tanrıverdi, Domaniç İlçe Tarım Müdürü Ahmet Ataman, Ak Parti Domaniç Kadın Kolları Başkanı Nuray Ataman ve parti üyeleri, MHP Domaniç İlçe Başkanı Halil İbrahim Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Domaniç  Belediye Meclis Üyesi Sevim Gürbüz, MHP Kadın Kolları Başkanı Kadriye Tanrıverdi ve parti üyeleri, Karaköy Muhtarı Ahmet Yaşar, Muratlı Köyü Muhtarı Çetin Karaduman, Kütahya Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Namaz ve yönetim kurulu üyeleri, Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Selahattin Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, Kütahya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı İsa Kahraman, Tavşanlı Yazarlar ve Sanatkârlar Topluluğu temsilcisi Ahmet Öztürk ve Emre Aydın, çevre il-ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.