Dost Kalplerden Yardım Kampanyası

Gündem Yayın: 27 Nisan 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 27.04.2016 13:38:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3989 okunma
Google News

Dost Kalplerden Yardım Kampanyası

Tuna İŞLEYEN 

2002 yılında Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde kurulan Dost Kalpler Derneği, eğitimde burs, ihtiyaç sahibi ailelere yardım, çevre temizliği gibi konularda çalışmalar yürütüyor.

Dost Kalpler Derneği Başkanı Nesrin Nalbant yeni bir projeyi uygulamaya koyduklarını belirtti. Tavşanlı Dost Kalpler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nesrin Nalbant yaptığı basın açıklaması ile “ ‘Bir Paket de Sizden Olsun’ projesi derneğimize Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde görevli Nurten Gündüz Pehlivan hanımefendinin fikriyle projelendirilen ve sosyal medya aracılığıyla her aşaması halkımızla paylaştığımız bir iyilik hareketidir” diyerek projenin işleyişini anlattı.

Nalbant; “ Projemizi anlatan afişimizin üzerinde olduğu bir koliyi apartman girişine bırakıyoruz. Yardım severler tarafından doldurulan koliyi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Ailelerimizi Kaymakamlığımızın Sosyal Dayanışma Vakfı, Belediyemizin Sevgi Evi Çarşısı, Muhtarlarımız veya ailelerin kendi başvurusu sonucu inceleyip yaptığımız yerinde tespitle belirliyoruz. Kampanyamızın özelliği yardım kolisinin içine kim tarafından ne konulduğunun bilinmediği gibi, alanın da bilinmemesidir. Medeniyetimizdeki sadaka taşı misali gibi olduğunu düşünüyoruz bu uygulamanın. Böylece kimseyi minnet altında bırakmadan ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bizler bu projeyi sadece erzak yardımı olarak görmüyoruz. Kolimizi vesile kılarak ailelerimizin yuvalarında oturup onlarla muhabbet ediyoruz. Çocuklarıyla oyunlar oynuyoruz. Kolimizde çocuklarımıza hep bir kitap hayal ederken Ankara’dan Sevgi Bir Kuş dergisi kampanyamıza dahil oldu” dedi.

Tavşanlı esnafına bu yardım hareketinde desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Nesrin Nalbant, “bir esnafımızın çuvallarla ki içinde kestane, hurma, ıhlamur gibi yiyeceklerin de olduğu yardım bizim için büyük bir destekti. Bunun gibi kampanyamıza destek vermek amacıyla derneğimize gelen öğretmen ve her yaştan öğrencilerle karşılıksız vermenin büyüsünü konuşuyoruz. Her şeyin çok çabuk tüketildiği dünyamızda, kalıcı olanın ruhlarımızın htiği güzel duygular olduğuna inanıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.