DPÜ, Çinili Camiye Sahip Çıkıyor

DPÜ, Çinili Camiye Sahip Çıkıyor

Kültür Yayın: 25 Ağustos 2015 - Salı - Güncelleme: 25.08.2015 09:20:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2942 okunma
Google News

DPÜ, Çinili Camiye Sahip Çıkıyor

            Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Çinili Cami ile ilgili projeyi uygulamaya geçireceklerini, projenin onaylandığını söyleyerek;” Çinili Cami Ahmet Yakupoğlu’nun önemli bir hatırası ve Kütahya’nın sembollerindendir. Bunun için onaylanan uygulayacağımız proje ile Çinili Cami ve çevresini daha da güzelleştireceğiz” dedi.

            Proje kapsamında yapılacaklardan bahseden Rektör Prof. Dr. Remzi Gören şunları söyledi: “Projemiz çok kısa zamanda başlayacaktır. Onaylanan projemiz ile, Cami dış su yalıtımı, WC’lerin tamiri ve fayanslarının yenilenmesi, çevre tretuvar traventen, mermer işlerinin yenilenmesi, engelli rampası, çevre düzenlemesi kapsamında ahşap pergolesi, aydınlatma ve peyzaj işleri, iç tezyinatı yapılacaktır.”

Rektör Prof.Dr. Remzi Gören, Uygulanacak proje ile Çinili Cami ile basına yansıyan şikayetlerin tamamen ortadan kalkacağını, Çinili Caminin, Kütahya’mızın diğer önemli, tarihi camileri gibi ilgi odağı olacağını, çok sayıda yerli ve yabancı turistin burayı ziyaret edeceğini söyledi.” 

Dumlupınar Üniversitesi Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığı teknik elemanları da Çinili Cami’de incelemelerde bulundular.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.