DPÜ TAVŞANLI MYO ÖĞRENCİLERİ AÇIK OCAKLARDA

Ekonomi Yayın: 24 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 24.04.2018 11:04:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3192 okunma
Google News

 

Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü Açık Kömür Ocaklarına Teknik Gezi

 

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kömür ocaklarına ziyaret gerçekleştirdi.

 

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro Programı öğrencileri, Öğretim Elemanı M. Ali Akar ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emre Gedik eşliğinde Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü bünyesindeki açık kömür ocaklarına teknik gezi gerçekleştirdi

 

İlk olarak GLİ Eğitim Şube Müdürlüğüne gidilerek Maden Müh. Özgür Acar ve Açık Ocaklar Baş Mühendisi Şenol Şahan’ın rehberliğinde öğrenciler baretlerini giyerek açık ocaklar bölgesinde seyir tepesi denilen noktaya ulaştılar

 

Burada öğrencilere Maden Müh. Özgür Odabaşı ve Maden Müh. Fatih Sultan Mehmet Aydemir tarafından maden işletmesinde devam etmekte olan çalışmalarla ilgili genel bilgiler, Harita Kadastro Teknikerleri İlkay Güre ve Ertuğrul Bayer tarafından ise maden sahasında yapılmakta olan haritacılık faaliyetleri, ölçü yöntemleri gibi konularda bilgiler verilmiş, maden alanlarında çalışacak bir harita teknikerinde olması gereken vasıflar üzerinde duruldu.

 

Teknik gezinin sonuna doğru kömür üretiminin yapıldığı sahaya inilmiş ve burada öğrencilere kullanılan iş makinaları, çalışma yöntemleri ve patlatma işlemleri hakkında bilgiler verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.