DPÜ Tavşanlı Myo‘da Lavanta Hasadı Yapıldı

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2022 - Salı - Güncelleme: 09.08.2022 14:51:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
907 okunma
Google News

 

DPÜ Tavşanlı Kampüsünde 2021 Ekim ve 2022 Mayıs aylarında Tavşanlı Meslek Yüksekokulu tarafından yaklaşık dört dekarlık arazide 2500 kök lavanta fidesi toprakla buluşturuldu. Öncesinde düzleştirme, sürme, taş toplama, gübreleme ve tekrar düzleştirme işlemlerinin yapılarak tarıma elverişli hale getirilen araziye dikilen lavanta fideleri Tavşanlı MYO personeli tarafından yapılan titiz bir bakım sayesinde hızla geliştiler. Dikimleri henüz bir yılını doldurmamasına rağmen verimli şekilde gelişen ve çiçek açan lavanta bahçesi 2023 bahar aylarından itibaren ziyaretçilerini bekliyor. Daha önceki yıllardan dikilmiş olan ve bu yılki bakımla yüksek verim elde edilen 30 adet lavanta bitkisi ile birlikte yeni lavantaların hasadı bu hafta yapıldı. DPÜ Tavşanlı Yerleşkesinde önümüzdeki yıl 2500 adet lavanta bitkisinin hasadının yapılması beklenmektedir.

 

 

 

Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.İsmet ÇELİK yaptığı açıklamada “lavanta bitkisinin tıbbi aromatik bitki olmasının yanış sıra görselliği ve kokusu ile insanları çektiğini, şehre yakın ve görselliğine önem verilen lavanta bahçesinin Tavşanlı halkı ve Tavşanlı-Balıkesir yolunu kullanan yolcular için de önemli bir ziyaret yeri olacağını belirtti. Geçtiğimiz aylarda Çanakkale Köprüsünün devreye alınmasıyla hemen okulun önünden geçen Balıkesir yolunda hareketliliğin arttığı belirten Prof.Dr.Çelik DPÜ Tavşanlı Kampüsünde okuyan öğrencilerin lavanta bahçesi ve lavanta kokuları içinde öğrenimlerini sürdüreceklerini belirtti.”

 

Prof.Dr.İsmet Çelik yapığı açıklamasında ayrıca lavanta bahçesinin oluşmasında okula destek veren Rektörümüz Prof.Dr.Kazım UYSAL’a, Dr.Öğr.Üyesi Süleyman TOPAL’a,  Tavşanlı Özel İdare Müdürü Ali ERTÜRK’e, Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Sinan ÖZDAĞ’a, Karayolları Emet Bölge Şefi Osman GİRGİN’e,  Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail AKPINAR’a, Renesco Firması Biyogaz İşletme Müdürü Mehmet YİĞİT'e ve özellikle Afyon Sandıklı’dan lavanta tecrübelerini okulumuzla paylaşan Orman Endüstri Mühendisi Ahmet AKINCI’ya teşekkür etti.

 

Lavanta bahçesinin ilk ürünlerinden yaptırılan lavanta buketleri hatıra olarak Rektörümüz ve Yardımcıları ile DPÜ Genel Sekreterlik Makamlarına; Tavşanlı Kaymakamlığı Makamına ve bağlı idare müdürlerine; Başsavcılık Makamına, Belediye Başkan ve Yardımcıları, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Müftülük Makamlarına hediye edildi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.