Dr. Davut İpek “Aşıya” Dikkat Çekti

TAVŞANLI BELEDİYESİ VE DOÇ. DR. MUSTAFA KALEMLİ DEVLET HASTANESİ İŞBİRLİĞİ İLE HAZIRLANAN SAĞLIK SÖYLEŞİSİ’NDE KATILIMCILARA GRİP VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ ANLATILDI. TAVŞANLI BELDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER, 2016 YILINDA BU TÜR ETKİNLİKLERİN ARTTIRILACAĞINI BELİRTEREK SALONLARI DOLU GÖRMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Gündem Yayın: 28 Ocak 2016 - Perşembe - Güncelleme: 28.01.2016 12:05:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4001 okunma
Google News


 

Tavşanlı Belediyesi ve Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi işbirliği ile düzenlenen Sağlık Söyleşileri devam ediyor. Enfeksiyon hastalıkları uzman Dr. Davut İpek katılımcılara grip, bulaşma yolları ve tedavi yöntemleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. Tavşanlılıların sorularını da yanıtlayan Uzm. Dr. Davut İpek, son yıllarda yaygınlaşan aşılar konusuna dikkat çekti.
Grip aşısının Ekim ve Kasım aylarında yapıldığını söyleyen Dr. Davut İpek “Grip hastalığı ölümcül sonuçlar doğurabilir. Eğer kendinizi çok hasta hissediyorsanız mutlaka hastaneye gelmelisiniz. Bizim için ilk 48 saatte müdahale etmek çok önemlidir. Aşılama hiç hasta olmayacağız anlamına gelmiyor. Koruyuculuk oranı %70’ler seviyesinde. Hasta olsak da çabuk atlatmamıza ve bağışıklık sistemimizin direncini arttırmaya yardımcı oluyor.” dedi
Konferansın sonunda Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut İpek’e günün anısına hediyeler taktim ederken, kültürel ve sosyal projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Başkan Mustafa Güler konuşmasında; “ Tavşanlı Belediyesi olarak Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi ile birlikte yürüttüğümüz konferanslar devam edecek. Belediye olarak 2016 yılında etkinliklere ağırlık vereceğiz. Benim sizden bir isteğim var. Bu çalışmaları yaparken beklentimiz salonların dolması ve amacına ulaşmasıdır. Burada ki değerli bilgileri komşularınıza, akrabalarınıza anlatarak onları da salonumuza getirmelisiniz. Bugün bizi bilgilendiren doktorumuza ve başhekimimiz Ünal Ünal’an nezdinde sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum”
Bu arada Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi çalışanları tarafından konferansa katılan vatandaşların ücretsiz şeker taraması yapıldı. Kan değerleri yüksek görülen kişiler polikliniklere yönlendirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.