Dumlupınar Üniversitesi Öğrencilerine Orman Yangını Eğitimi

Gündem Yayın: 19 Ekim 2018 - Cuma - Güncelleme: 19.10.2018 19:47:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1827 okunma
Google News

Dumlupınar Üniversitesi Öğrencilerine Orman Yangını Eğitimi
Dumlupınar Üniversitesi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programındaki öğrencilerine uygulamalı eğitim verildi.


Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A. Başar Kavcin tarafından, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan 1 İlk Müdahale Aracı, 1 Arazöz ve 1 Su İkmal Aracı ile verilen eğitime 42 öğrenci katılım sağladı. Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ali Telli tarafından yürütülen “Orman Yangınları” dersi için Germiyan Yerleşkesinde verilen eğitim öğrenciler tarafından ilgi ile karşılandı.
Eğitimde araçların teknik özellikleri, kapasiteleri, kullanım alanları, kullanılan ekipmanlar hakkında bilgiler verildi. Su ve köpük uygulaması yapıldı. Katılım sağlayan öğrencilere orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan araçların her türlü arazi şartlarındaki fiziki kabiliyetleri uygulamalı olarak gösterildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.