Dumlupınar Üniversitesinde Nevruz Coşkusu

Dumlupınar Üniversitesinde Nevruz Coşkusu

Kültür Yayın: 23 Mart 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2015 16:03:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3077 okunma
Google News

Dumlupınar Üniversitesinde Nevruz Coşkusu
Dumlupınar Üniversitemizde Nevruz Bayramı tüm coşkusuyla kutlandı. Yapılan törene Vali Vekili Uğur Turan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç, Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, idari ve akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Kutlamada konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç özetle şunları söyledi: “Nevruz doğanın uyanmasıdır. Nevruz, hayattır. Bizim köklü geçmişimizdir. Asırlarca kutladığımız en önemli milli bayramlarımızdandır. Nevruzun Kütahya’mıza, Ülkemize ve tüm insanlığa mutluluk, huzur, barış getirmesini diliyorum.” 
Törende günün anlamını ve önemini anlatan konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler özetle şunları belirtti: “Milletlerin kendilerine özgü yapı taşları vardır. Örfler, adetler, gelenekler, maddi kültür unsurları ve eski inançlar bu kültürün yapı taşlarını meydana getirmektedir. Nevruz, Türk Milleti’nin en önemli yapı taşlarından biridir.
Türk geleneğinde yarattığı sevgi ortamıyla bir ümit günü olan Nevruz, bundan sonra da kültürel yapı taşlarından biri olarak kutlanacak ve yeni kültürel davranışlara konu olmaya devam edecektir. Kütahya, nevruz kutlamalarını Buhara’yı kardeş şehir kabul ederek kutlamalı ve örnek olmalıdır.”
Konuşmaların ardından oyun ekibinin dans gösterisi sergilendi. Gelen misafirlere Nevruz Pilavı dağıtıldı. Temsili olarak ateş yakılarak üzerinden atlandı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.