Duygu Yüklü “Çanakkale” Programı

BİR DESTAN NİTELİĞİNDEKİ ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 101. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TAVŞANLI’DA, BELEDİYE VE KIZ İMAM HATİP LİSESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ANMA PROGRAMI İZLEYİCİLERDEN TAM NOT ALDI. PROGRAMDA TARİH ÖĞRETMENİ MESUT KOCAMAN ÇANAKKALE’DEKİ KAHRAMANLIKLARI ANLATIRKEN, İHL ÖĞRENCİLERİ ŞİİR OKUDU, TAVŞANLI BELEDİYESİ TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU DA TÜRKÜLER SESLENDİRDİ.

Gündem Yayın: 22 Mart 2016 - Salı - Güncelleme: 22.03.2016 13:32:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3454 okunma
Google News

 

Tavşanlı Belediyesi ve Kız İmam Hatip Lisesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir program gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okulun tarih öğretmeni Mesut Kocaman, Çanakkale’de yaşanan destansı kahramanlıkları anlatırken, Tavşanlı Belediyesi Türk Müziği Topluluğu ve öğrenciler de Çanakkale ruhunu yansıtan şiir ve türküler seslendirdi.

Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman, Çanakkale Cephesi’ndeki savaş esnasında yaşanan manevi atmosferi anlattı.

Kocaman, “Çanakkale, ümmet şuuruyla elde edilen manevi anlamda çok önemli bir zaferdir. 7 düvele karşı dik duruştur. Çanakkale Savaşı ümmetin, Batı’ya karşı (Korkmuyoruz) diye haykırmasıdır” dedi.

O dönemde imkansızlıklar dahilinde mücadele verildiğinin altını çizen Mesut Kocaman, “Düşman o dönemki en yüksek teknolojiyle saldırırken bizim ecdadımızda iman gücü vardı. Eğer Çanakkale’deki zaferler kazanılmasaydı, İstanbul, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından İtilaf Devletlerince işgal edilmiş, böylece Rus Çarlığı müttefiklerinin yardımlarına en kısa yoldan kavuşmuş olacaktı. Dengeler değişecekti. 18 Mart’ın ve onu izleyen Çanakkale kara savaşlarının zaferleri, ulusal tarihimizi ve dünya tarihini etkileyen en önemli olayların başında gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman’ın sunumu esnasında Tavşanlı Belediyesi Türk Müziği Topluluğu da seslendirdiği türkülerle salonda duygulu dakikalar yaşattı.

Öğrencilerin şiir ve türküleri ise salonda izleyicilerden tam not aldı.

Programın sonunda Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcıları Ali Özden ve Bekir Gedik tarafından Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Veysel Aydın ve Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman’a hediye takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.