EĞİTİM BİR SEN'DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Eğitim Yayın: 17 Kasım 2017 - Cuma - Güncelleme: 17.11.2017 13:21:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3138 okunma
Google News

EĞİTİM BİR SEN'DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Eğitimciler Birliği Sendikası Tavşanlı İlçe Temsilciliği, 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel ilçemizdeki eğitimcilere yönelik bir takım etkinlikler düzenledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mesut Kocaman şunları söyledi: 
"1970'li yıllarda Sendika denilince akla; hak arama mücadelesi altında halkı bezdiren eylem, grev ve boykotlar gelmektedir; 1990'lı yıllarda sendika denilince akla ise,  beşli çete de denilen sendikaların 28 Şubat'ın karanlık odalarında yaptıkları post modern darbe sürecine verdikleri destek gelir.
Ancak Eğitim Bir Sen Türkiye'deki sendikacılık hareketine yeni bir anlayış ve geniş bir ufuk getirdi. 
Yedi Güzel Adam'dan biri olan şair ve yazar Mehmet Akif İnan'ın Erdemliler Hareketi diye nitelendirip kurduğu sendikamız;  hayatın her alanında ve eğitimin her boyutunda "Erdemli Bir Hareket" olmayı kendisine ilke edinmiştir. Ülkenin demokratikleşmesinden , 80 darbesinde konulan yasakların kalkmasına kadar pek çok alanda mücadele etti, etmeye de devam da etmektedir. Sendikal mücadelenin yanında gerçekleştirmiş olduğu pek çok güzel etkinliklerle de diğer sendikalardan farkını ortaya koymaktadır.
Biz Tavşanlı Eğitim Bir Sen olarak uygulamaya koyduğumuz Tavşanlı özelinde başlattığımız bazı organizasyonlarımızla "Kitap Okuma Yarışması" Örneğinde olduğu gibi tüm Türkiye'ye örnek olduk. Kitap okuma yarışmamız başta olmak üzere yine bu amaç doğrultusunda yaptığımız Genç Memur Sen'in Liseli Gençlere yönelik değerler eğitimi projesi de çok özel bir proje olarak tarihe geçti.
Şimdi bu sene ise Tavşanlı'da yine bir ilki gerçekleştirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz . Eğitim, sanat kültür ve spor alanında sadece eğitimcilere yönelik Tavşanlı'da bir ilk olarak bir dizi faaliyetler düzenledik. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde hazırladığımız ve "3 Turnuva 1 Konser " başlığı ile sahaya indiğimiz etkinlikleri bu hafta içinde başlatmış olduk.
 Bu etkinlikler içinde yer alan turnuvalar olan; Satranç Turnuvası, Masa Tenisi Turnuvası ve Voleybol Turnuvasını 24 Kasım'a kadar bitirmiş olacağız. Turnuva Ödül törenlerini ise eğitimcilerden oluşan Öğretmenler Korosu Konserinde takdim edeceğiz.
Konserimiz 25 Kasım Cumartesi akşamı saat 20:00'da Tavşanlı Belediyesi Kültür Saray'ında gerçekleştirilecektir. Konserimizin şefliğini ise Tavşanlılı müzisyen İbrahim Harmancıklıoğlu yapacak olup konserimize eğitime gönül veren tüm Tavşanlılar davetlidir. 
Unutmayalım ki geleceğimiz eğitimdedir, eğitimin en önemli aktörü de öğretmendir; eğitimcilere hizmet de sendikamızın temel prensibidir. 
Bu vesile ile eğitimciler arasında kaynaşmayı artırmak ve okullar arasındaki birlikteliği sağlamak maksadıyla yaptığımız bu etkinliklerde görev alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.