EĞRİGÖZ - DERELİ ARASI TURİZM ALANI OLUYOR

EĞRİGÖZ - DERELİ ARASI TURİZM ALANI OLUYOR

Spor Yayın: 02 Mart 2014 - Pazar - Güncelleme: 02.03.2014 07:38:36
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
9421 okunma
Google News

İKİ TAŞ KANYONU PORJESİ TESLİM EDİLDİ

 

Kütahya’nın Emet ilçesi  Emet Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca Zafer Kalkınma Ajansının 2014 yılı Turizm Enerji ve Çevre Altyapı mali Destek Programı çerçevesinde hazırlanan 549 bin TL bütçeli “İki Taş Kanyonu” projesi ajansa teslim edildi.

Değerlendirme sonuçlarının Nisan Ayı sonuna doğru açıklanması beklenen projenin ajans tarafından desteklenmesi durumunda  Eflak prensi Kazıklı voyvodanın hapsedildiği kalenin de bulunduğu Emet Eğrigöz Beldesi ile  Emet Günlüce beldesi Dereli Mahallesi arasında bulunan toplam 7,6 km lik İki Taş Kanyonu yürüyüş yolu turizme açılacak.

 Proje kapsamında yürüyüş yolu üzerinde bir adet lamine köprü, 3 adet seyir terası, sal köprü, bungalov evler, kamelyalar inşa edilecek. 2181 m yükseklikte bulunan ve doğa sporcularının da gözdesi olan Eğrigözdağı da  turizme açılmış olacak. Ayrıca güzergâhın sona ereceği Eğrigöz Beldesinde gelen ziyaretçilere yemek ve konaklama imkânları sağlanacak.

Emet kaymakamı Ahmet Gazi Kaya;” Turizmin vazgeçilmez unsurlarından olan Termal, Doğa ve Tarih unsurlarını içinde barındıran bölgenin turizme kazandırılması ilçemizde var olan turizm çeşitliliğinin ortaya çıkarılması konusundaki ilk ve önemli bir adım atıyoruz. Termal turizm ile sesini duyuran ilçemizin turizm potansiyeline doğa turizmini de kazandırmak istiyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.