Ekonomi Bakanı Gediz'de

Ekonomi Yayın: 05 Nisan 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 05.04.2017 14:20:16
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
4067 okunma
Google News

Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, gazi, şehit yakını bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması amacıyla kurulan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Gediz Sosyal Hizmet Merkezi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katıldığı törenle hizmete sunuldu. 

Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı,  Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu,  İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI MEHMED ALİ SARAOĞLU: MİLLİ GELİRDE ARTIŞ YAŞADIK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu yaptı. Kütahya’nın ve Gediz’in ortalamanın üzerinde bir gelir artışı yaşadığını dile getiren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek coğrafyasıyla gerekse bütün dünyada örnek olan birçok uygulamaları hayata geçirmiştir. Bugün itibari ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yapmış olduğu gerek şehircilik bakımından, gerek modern devlet kavramları bakımından düşünülebilecek toplu konut uygulamaları, sanayi tesislerinin geliştirilmesi, ulaşımın Avrupa standartlarının üzerine çıkarılması konusunda çok büyük katkılar sağlamışlardır. Biz bu çerçevede bunu çok iyi hisseden ilçelerden ve vilayetlerden birisiyiz. Bu gün Kütahya 2004 şartlarından ele alınırsa milli gelirde yüzde elliye varan ortalamanın üzerinde gelir artışı sağlamış bir ilimizdir” dedi.

KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ AHMET TAN: MİLLETİMİZE KALİTELİ HİZMET SUNACAĞIZ

Sosyal Hizmet Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Müdürlüğümüz yöremize, Kütahya’mıza, ilçelerimize iyi hizmetler vereceğine inandığımız bir hizmettir. Önümüzdeki günlerde böyle bir binamızı Simav’da açacağız inşallah. Hizmet merkezimiz milletimizin, engellilerimizin ve yaşlılarımızın hizmetinde bir bina olacak müdürleriyle çalışanlarıyla birlikte” diye konuştu.

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR: HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GELDİ

Hizmetin Gedizlilerin ayağına geldiğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2016 yılında Gediz’de 3 milyon 540 bin 600 TL sosyal yardım ödemesi yapıldığını söyledi. Vali Nayir, “Sosyal Hizmet Merkezi Binlerce yıllık tarihimizi, kültürümüzü ve bu kültürden oluşan medeniyetimizi bir kelimeyle ifade edecek olursam zannediyorum ki en uygun kelime ‘merhamet medeniyetiyiz’ demek olacaktır. Bu merhamet medeniyetinin günümüzdeki uzantısı olarak biz bir sosyal devlet içerisinde hareket ediyoruz. Hem insanımıza, hem ülkemize gelen misafirlerimize sosyal devlet ilkesi çerçevesinde merhametin bütün boyutlarını göstermeye çalıyoruz. Bugün burada açacağımız Sosyal Hizmet Merkezi ile de engellilerimiz ve yaşlılarımız başta olmak üzere buradan devletin sosyal hizmet kanadındaki bütün çalışmaları, vatandaşımızın ayağına getirerek güzel bir binada sunma imkanına kavuşacağız. Şimdiye kadar il merkezinden, 100 km’lik mesafeden alınan bu hizmet Gedizlimizin ayağına gelmiş olacak. Yalnızca Gediz’imize değil, bundan sonraki ilçelerimiz Şaphane, Pazarlara da burası hizmet verecek. 2016 yılı itibariyle yaklaşık 3,5 milyon liralık yardım bu kuruluş amacıyla halkımıza ulaştırılmış. Artık bu hizmet için Kütahya Merkez’e gelmeye ihtiyaç olmayacak. Buradaki çalışanlarımız aracılığıyla vatandaşın talepleri burada değerlendirilecek ve hizmet vatandaşın ayağına getirilmiş olacak. Sayın Bakanımızın ilimize teşvikleriyle hem bu tür binaların açılışı hem de sizlerle olan kadim dostluğu yeniden gündeme gelmiş olacak bizler Sayın Bakanımızdan beklentilerimizi yüksek tuttuk ve karşılığını da hep gördük” diye konuştu.

 EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ: SOSYAL HİZMETLER İÇİN 45 MİLYAR TL HARCAMA YAPILDI

Gediz Sosyal Hizmet Merkezi’nin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılında sosyal yardım ve hizmetleri için 45 milyar TL harcama yapıldığını aktardı. Bakan Zeybekci, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza hizmet binasını 10 yıllığına tahsis eden Türkiye Maden İşçileri Sendikası’na milletim adına teşekkür ediyorum. Sosyal hizmetlerin etkin yürütülmesi için korunmaya muhtaçlara, engelli çocuk ve kadınlara daha iyi hizmet verilmek üzere kurulan bu merkez inşallah hayırlı hizmetlere vesile olacaktır. 2002 yılında sosyal yardım ve hizmetleri için 1,6 milyar TL, 2016 yılı sonu itibariyle ise 45 milyar TL harcama yapıldı. Bir millete hizmetkar olmak demek işte bu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mız 2016 yılı sonu itibariyle Türkiye’nin en ücra köşelerindeki ihtiyaç sahibi, engelli, okuyamayan herkese elini uzatmıştır. Devlet, bir vatandaşının son nefesi olduğunu bile bile o son nefesini daha rahat alıp vermesi için milyarları gözünü kırpmadan harcayabilir bir hale gelirse o zaman devlet olur, o zaman bayrak dalgalanır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu başardı. Bugün Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun tedavi ihtiyacı duyan hastasına devletin ambulans uçağını gönderiyor ve kendi ülkesindeki hekimlerine teslim ediyor. O zaman itibarlı devlet oluyorsunuz” dedi.

“DÜŞMAN KARŞIMIZA YİĞİTÇE ÇIKMIYOR”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine kurulan ve oynanan oyunların bugüne dek boşa çıktığını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bu millete ne kadar oyun kurgularsa kurgulasınlar, o oyunlar hep geri tepmiştir. Ne kadar tuzak kurarlarsa kursunlar o tuzaklar hep onların başına geçmiştir ama bu millet tarihi boyunca asla ve asla aman dememiş, teslim olmamış, dizlerinin üzerine çökmemiş bir millettir. Milyonlarca kırılmışız, milyonlarca şehadet şerbetini içmişiz, düğüne gider gibi şehadete yürümüşüz. Şehit vermediğimiz coğrafya yok bugün. Bu aziz milletin üzerine hep oyun kurgulandı bugüne kadar, bu oyunların hepsi de bozuldu. Son dönemlerde birileri, oyun kurgulayanlar, Abdülhamid Han'ı hallettikten sonra Osmanlı topraklarını paylaşıp da o paylaşımdan tadı damağında kalanlar, Anadolu üzerine göz diktiklerinde oyunlarını çok farklı hale dönüştürdüler. Düşman artık yiğitçe karşımıza çıkmaz hale geldi, oyun başka boyutlara geçti. Bu oyun 1950’lerden sonra da çok daha farklı bir hale geldi. O tarihten sonra otomatik bir oyun kurgulandı. Siz ne yaparsanız yapın, günü geldiğinde kurulu saat gibi işliyor” dedi.

“BAĞIMSIZLIĞIN YOLU İSTİKRARDAN GEÇİYOR”

Tam bağımsız bir Türkiye için güçlü bir ekonomi ve istikrarın şart olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, “1981 yılında Türkiye’nin dış ticaret toplamı 4,5 milyar dolar. 2014 yılında Türkiye 481 milyar dolara ulaştı. Oyun kuranlar, kurgulayanlar var ve Türkiye'yi aynı oyun içinde tutanlar var. Bu oyunu kuranların ünlü bir sözü vardır, 'Altını koyan kuralı koyar, kuralı koyan altını alır.' Yıllar boyunca bu kuralın etrafında Türkiye'yi dolaştırdılar. 2001 yılında bu memlekette toplanan 100 liralık verginin 87’si vergiye gidiyordu. Türkiye nereden nereye geldi. Türkiye dünyadan daha fazla yukarıya gitti. 2002 yılından bugüne kadar 2016 sonu dahil Türkiye ortalama olarak yüzde 5,96 büyüdü ve burada da dünyada ilk 5’lerde yer aldı. 3 bin 500 dolarlık milli gelirini bugün Türkiye 11 bin dolara çıkardı. Şuan  Avrupa’nın 6. Büyük ekonomisi Türkiye. Bu bir Türkiye mucizesidir. 2001 krizini yaşamamış olsaydık bugün dünyanın 13. Avrupa’nın 4. büyük ekonomisiydik. Milli gelirimiz 18 bin dolardı bugün. Onlar sahte altınlarını koydular bize de böyle sahte bir kural koydular. Ekonomik anlamda bağımsızlığını koruyamamış hiçbir ülke tam bağımsız sayılmaz. Bizim de ekonomik bağımsızlığımıza giden en önemli yol istikrar ve öngörülebilir bir zaman dilimi” ifadelerini kullandı.

“2017 YILI TÜRKİYE’NİN MUHTEŞEM YILI OLACAK”

Türkiye’nin yaşadığı tüm olumsuzluklara ve ihanetlere rağmen büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, “Allah’ın izniyle 2017 yılı muhteşem bir yıl olacak. 2016’daki işgal girişimine, etrafımızdaki ateş çemberine, terörün her türlüsünün Türkiye’de denenmesine rağmen Türkiye büyümede dünyada rekor kıran ülkelerden biri oldu. AB’de açıklanan 20 ülkenin büyümesinden daha fazla büyümeye sahibiz. OECD ülkelerinin tamamından büyüme olarak daha fazlayız. G 20 ülkelerinin de Çin ve Hindistan sonrasında üçüncüyüz. Türkiye önümüzdeki ilk 5 yılda dünyada varmak istediği hedeflere doğru çok hızlı bir şekilde gidecek. İhracatta şimdi tarihi rekorlarımızdan birini kırdık. Yüzde 19 aylık artışa geldik. Bu millet bu hastalıktan kurtulsun bundan sonra Türkiye’yi tutana aşk olsun” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Gediz Sosyal Hizmetler Merkezi’nin açılışı gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri hizmet merkezinde incelemelerde bulundu. 

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’nu da makamında ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Şeref Defterini imzaladı, ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.