El emeği göz nuru çalışmalarını sergilediler

GÖRÜNTÜLÜ

Yaşam Yayın: 11 Mayıs 2018 - Cuma - Güncelleme: 11.05.2018 11:38:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3307 okunma
Google News
 
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yaklaşık 8 ay önce başlattığı kurslarda ortaya çıkan eserler görücüye çıktı.  
  Halk Eğitim Merkezindeki açılış törenine, Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek, CHP ilçe başkanı Fisun Yıldız, Tavşanlı Belediyesi Başkan Vekili Ali Özden, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Cezaevi Müdürü Saim Tiktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Alparslan, daire amirleri ve davetliler katıldı.
  Açılış kurdelesinin kesiminden önce Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Alparslan bir konuşma yaparak yapılan etkinliklerden söz etti.
  Bu arada 1 Eylül 2017 tarihinden bugüne 393 kurs verilerek 7 bin 815 kursiyerin faydalandığı bilgisi edinildi.
  Bu yıl Cezaevi hükümlülerinin de ağaç işlerinden oluşan eserleri sergide yer aldı.
  Birbirinden eşsiz güzellikteki el işi eserler katılımcıların beğenisini kazandı.
  Cezaevinde üretilip sergilenen Ahşap yakma ve yağlı boya resimler, naht sanatı tablolar, ceviz oyma panolar gibi sanat ürünlerinin yanı sıra ilginin yoğun olduğu  ahşap oyuncak ürünler hakkında bilgi veren Cezaevi Müdürü 
  Sayım Tiktaş " Ceza  infaz kurumumuzda bu görmüş olduğunuz atölye  çalışmalarından beklenen; hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlâkî değerler kazanmalarını sağlamak, kurum hayatını normal hayata yakınlaştırarak, bu kişilerin salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve dış olaylara, tahriklere karşı sabırlı, dayanıklı ve soğukkanlı hâle getirmektir.  bu kapsamda ahşap atölyemizi kurduk bu atölyede oyuncak üretimine başladık.
Oyuncaklar çocukların hayal dünyalarının gelişmesinde  ve geleceğini yönlendirmede önemli rol oynamaktadır. Organik oyuncak farkındalığının artması ülkemiz ve dünya ekolojisine katkısı açısından da çok önemlidir. Son yıllarda tüm sektörlere baktığımızda insanların doğala özlem duyduğunu, organik ürünleri tercih ettiklerini görmekteyiz. Ahşap oyuncakların üretiminde alışagelen oyuncaklara kıyasla enerji, su tüketimi ve karbon salınımında ciddi oranlarda azalma gözlemlenmektedir. Ahşap oyuncaklar çocuklara paylaşma, keşfetme, koruma, doğa sevgisi gibi değerleri öğretip çevreci yaşam tarzını benimsetmektedir. 
Ceza infaz kurumumuz meslek eğitimlerine bu alanlarda ağırlık vererek  organik oyuncak sektörünün  ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi hedeflemektedir. Atölyelerimizde  oyuncaklar çam ve gürgen ağaçlarından üretilmekte olup  insan sağlığına zararsız en71-3 standardına uygun suda inceltilebilen boya ve vernikler kullanılmaktadır.  Çarpma  kaynaklı   olası   kazaları  engellemek için keskin kenarlardan kaçınılıp  yuvarlak hatlar tercih edilmektedir. Oyuncak ürünlerimiz çocuk pedagojisi alanında tecrübeli öğretmenlerin görüş ve önerileri doğrultusunda  sürekli çeşitlendirilmekte ve geliştirilmektedir." dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.