Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara’da!

Gündem Yayın: 10 Şubat 2019 - Pazar - Güncelleme: 10.02.2019 18:49:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2332 okunma
Google News

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), bugün Ankara’da sorunlarını ve taleplerini dile getirmek için buluştu. Daha önce İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Samsun’da da buluşmalar düzenleyen EYT’liler, bu kez Başkent’ten ‘EYT’liler gündemimizde yok’ diyen hükümete seslendi. EYT’liler hükümete ‘Sandıkta hesap soracağız’ diye seslendi.

Çalıştıkları işyerlerinden prim günlerini doldurdukları için işten çıkarılıyor, yaşlarından dolayı da başka bir yerde iş bulamıyorlar. “Devlet bize ‘gençsin, yaşı beklerken başka bir yerde çalış diyor; iş başvurularında ise ‘senin yaşın çok, işe alamayız’ diyorlar. Biz ne yapalım?” diyen EYT’liler, Meclis’te de sorunlarına çözüm bulamadı.

Bunun üzerine Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında örgütlenerek binlerce EYT’linin katılımıyla toplantılar düzenlemeye başladı.

 

Bugün saat 9.30’da Anıtkabir’de bulaşarak saygı duruşunda bulunan EYT’liler, saat 13.00’da Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplandı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır EYT’lilerin “kendilerini görmezden gelen hükümetten sandıkta hesap soracaklarını” söylediklerini aktardı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.