Emet Günlüce'de cenaze yemekleri muhtarlıktan

Gündem Yayın: 02 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 02.03.2020 08:59:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2672 okunma
Google News

Emet Günlüce'de cenaze yemekleri muhtarlıktan

 

Kütahya'nın  Emet İlçesi Günlüce Köyünde cenaze sonrası yemekleri bundan sonra muhtarlık organize ediyor. 

 

Günlüce Köyü Muhtarı Adem İnan,  cenaze yakınlarının yemek yapması olayını kaldırdıklarını bildirdi. 

Emet ilçesine bağlı Günlüce Köyünde muhtarlık yapan Adem İnan, cenaze yemeklerinin maddi durumu olmayanlara sıkıntı olduğunu ve farklı bir ortama dönüştüğünü belirterek, bundan sonra yemek organizasyonunu kendilerinin yapacağını belirtti.

Adem İnan,  Birçok yerde hala uygulaması devam eden cenaze çıkan evin yemek organize etme olayının zorluklara neden olduğunu, kişilerin bir taraftan cenazesi ile ilgilenmesi diğer taraftan dışarıdan gelen misafirleri ile ilgilenmesinin çok zorluklara neden olduğunu bu nedenle kendi araların oluşturdukları yardım ve bağışlar ile cenazenin defnedilmesinin ardından muhtarlıkta çorba, pilav ve içecek ikram ettiklerini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Ali Bayram, “Bizim köyde cenaze yemeği olayı kalktı. Herkes de bu durumdan memnun oldu. Artık cenaze yakınları yemek vermekle uğraşmayacak. Köylü olarak cenaze evine ve gelen misafirlere yapılan bağışlar ve köylümüz tarafından maddi manevi destek verilerek bu uygulamaya geçildi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Yine mahalle sakinlerinden Tuna İşleyen ise, mahalle olarak cenaze yemeklerine karşı olduklarını ve maddi durumu olmayanlar için bunun kötü olduğunu söyledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.