EMET YÖRESEL KİLİM VE DOKUMALARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

EMET YÖRESEL KİLİM VE DOKUMALARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Kültür Yayın: 11 Aralık 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2013 15:20:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5893 okunma
Google News


Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Ömerfakıköyü'nde , yaşayan üretken köylü kadınlarının el emeği yöresel kilim ve dokumalar , İŞKUR ve Emet Kaymakamlığının ortak çalışması olan , ‘ Örnek Köy Modeli ‘ adlı projesi ile aracısız satışa sunulacak.
Proje kapsamında , Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya , İŞKUR Kütahya il müdürü Eren Türkmen , Kütahya kadın il girişimciler kurul başkanı Sevim Güral Olgun , Ömerfakı köyüne giderek , çalışkan köylü kadınlarının yapmış olduğu el emeği ürünleri incelediler ve yapılabilecek etkinlikler hakkında fikir çalışması yaptılar. Yapılan çalışma sonunda Üretken köylü kadınların sergiledikleri yöresel kilim ve özgün dokuma üretimin artırılarak aracısız satışa sunulması, yöreye özgü desen çeşitliliğin muhafaza edilerek ve modern giyim tarzları ile çeşitlendirilmesi, desen kataloglarının oluşturulması, yeni pazarlama teknikleri ile köylü kadınların kazançlarının artırılması ve amacıyla çalışmaların başlatılması kararlaştırılmıştır. Kırsal kesimde kadın istihdamını artırma çalışmaları içerisinde 2014 yılı içinde köylü kadınlara yönelik İŞKUR meslek edindirme kurslarının açılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Yapılan ziyarette Kütahya kadın il girişimciler kurul başkanı Sevim Güral Olgun , üretken köylü kadınların yaptıkları ürünleri incelerken , yaptıkları sıcak sohbetler dikkatlerden kaçmadı.Halen Ömer fakı köyünde Emet halk eğitim merkez müdürlüğünce açılmış olan kursta 25 vatandaş eğitim görüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.