EMET'TE İKİTAŞ KANYONU

EMET'TE İKİTAŞ KANYONU

Turizm Yayın: 03 Mayıs 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 03.05.2014 14:22:20
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
8634 okunma
Google News

Kütahya'nın Emet Kaymakamlığı tarafından projesi çizilen ve tamamlandığında yılda onbinlerce turistin ziyaret etmesi beklenen 'İkitaş Kanyonu' projesi, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından uygun görülerek onaylandı.

Esirleri kazığa oturtarak öldürdüğü için 'Kazıklı Voyvoda' diye anılan Eflak Prensi Vlad Tepes'in esir edildiği yer olduğuna inanılan Eğrigöz Kalesi ile Dereli Köyü arasına yapılacak olan 7.6 kilometrelik kanyon 549 bin TL'ye mal olacak .

Turizm sektörü adına büyük yatırım olacak proje hakkında bilgiler veren Emet Kaymakamı A.Gazi Kaya, "Zafer Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Turizm, Enerji ve Çevre Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği adına hazırlanarak sunulan 549 bin TL bütçeli 'İkitaş Kanyonu' isimli projemiz Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projemiz kapsamında ilçemiz Dereli-Eğrigöz köyü arasında bulunan 7,6 kilometrelik kanyon güzergahında seyir terasları, kamelyalar, dinlenme ve konaklama tesisleri gibi çeşitli altyapı üniteleri yapılarak, güzergahın 'Termal Yürüyüş' sloganı ile turizme kazandırılması ve bu sayede gerek bölgenin gerekse ilçemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Bu projenin ilçemize kazandırılmasında katkıda bulunan başta Valimiz Şerif Yılmaz'a, Milletvekilimiz Vural Kavuncu'ya, Belediye Başkanımız Mustafa Koca'ya, Ak Parti İlçe Başkanımız Mehmet Ali Yereme'e ve değerli İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkürlerimizi sunarım. Ayrıca projenin hazırlanması ve sunulmasında emek veren Kaymakamlığımız Proje Koordinasyon Birimi çalışanlarımıza en kalbi duygularla teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İlçede bayram havasına neden olan bu gelişme, gün boyunca belediye hoparlöründen anons edilerek, halka müjdeli haber olarak verildi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.