En Büyük Zenginliğimiz Olan Ormanlarımız

Gündem Yayın: 13 Aralık 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2017 16:19:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3123 okunma
Google News

En Büyük Zenginliğimiz Olan Ormanlarımıza Bakıyoruz…
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlarımızın varlığını devam ettirmek ve daha sağlıklı ormanlar elde etmek için bakım çalışmaları sürüyor.
Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü  Balıköy Orman İşletme Şefliği karaçam gençleştirme sahasında yürütülen çalışmalar hız kesmiyor. 
İşletme Şefi Osman Mozka; en büyük zenginliğimiz olan ormanlarımızın korunması ve devamının sağlanması noktasında gerekli önlemleri alıyor ve bu yönde çalışmalarımızı ekip olarak sürdürüyoruz derken, çalışmalar hakkında şunları söyledi. “Balıköy Orman İşletme Şefliği 344 nolu karaçam gençleştirme bölmesinde tohumlama kesimi kapsamında üretim işlemlerimizi tamamladık. Tohumlama kesimi ile kapalılığı olabildiğince düşürdük ve TYP işçileri tarafından diri örtü temizliği ve toprak işleme çalışmalarımızı bitirdik. Toprak işlemesini bitirdiğimiz sahamıza tohumlarımızı atarak, çimlenmelerini bekleyeceğiz“ dedi.
Yarınlara daha yeşil bir ortam bırakmak adına çalışmalarını sürdüren Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, gençleştirme çalışmaları yapacak ormanları sağlıklı olarak gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.