Enerji Uzmanı Hussein Tavşanlı Ticaret Odasında sunum yaptı

Ekonomi Yayın: 08 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 08.12.2016 12:20:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4410 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde " Hayatımızda ve işimizde enerji tasarrufu" adlı seminer düzenlendi.  
  EEES Energy and Environmental Engineering şirketi Enerji Uzmanı Wale Hussein, Kütahya’da çok ağır enerji tüketimi olduğunu vurguladı.
  Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Hussein, seramik üretiminde çok fazla enerji tüketildiğini söylerken şu bilgileri aktardı, “Enerji tüketimini en çok fırınlama ve sprey kurutmada harcanıyor. Enerji tüketimini azaltmak için doğalgaz ve dizel kullanımına geçilmeli.”
  Enerji Uzmanı Wael Hussein, ‘Hayatımızda ve iş yerimizde Enerji Tasarrufu’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  Sunumda enerji etkinliğinin önemine vurgu yapan Hussein, enerjinin kullanımı ile ne kadar çıktı alındığının önemli olduğunu vurguladı. Enerji etkinliğinin maliyeti düşürdüğüne dikkat çeken Hussein, enerji etkinliğinin sadece sanayide değil, bütün alanlarda uygulanması gerektiğini aktardı. Enerji etkinliğinin faturaları azalttığını, üretimi artırdığını anlatan Hussein, ülke için ithalatını sağladığını kaydetti. Enerji etkinliğinin yüzde 80 maliyetleri azalttığına vurgu yapan Hussein, “ Enerji etkinliği için şebekeler sağlıklı olmalı, kaliteli makineler kullanılmalı, Ayrıca evlerde bulunan makineler gereksiz ise fişten çıkarılması gerekir.” dedi. Kütahya’da çok fazla enerji tüketimi olduğunu vurgulayan Hussein, seramik üretiminde çok fazla enerjinin kullanıldığına dikkat çekti. Hussein, “Kütahya’da seramik üretimi nedeniyle enerji üretimi ve karbondioksit fazla. Çok fazla enerji kullanıyorlar. Seramik ürünleri sanat ve ağır ürünleri olarak ikiye ayrılıyor. Çatılardaki kiremitler, mutfak banyo malzemeleri, porselenler, tabaklar. Enerji tüketimi en çok yüzde 70 ile güzel seramikler ürünleri yapımında kullanılıyor. Banyo tuvalet malzemeleri üretiminde yüzde 30 enerji tüketimi kullanılıyor. Kütahya’da bu alanda enerji etkinliği çok önemli.” diye kaydetti. Seramik üretim aşamalarında değirmenler, sprey ile kurutma, fırınlama, parlatma, sırlama gibi bütün bölümlerde enerji kullanıldığını aktaran Hussein, “Enerji tüketimini en çok sprey kurutma ve fırınlama da kullanılıyor. Bu iki adıma Kütahya’da odaklanmak lazım. En çok karbondioksit üretimi bu aşamalarda oluyor. Yüzde 57 ile en çok enerji tüketimi fırınlama aşamasında oluyor. Sprey kurutma yüzde 26. Enerji ve karbondioksit azatlımı için. Enerji tüketimini azaltmak için fırınlama da doğalgaz ve dizel kullanımı gerekiyor. Doğalgaz, yüzde 31 olarak karbondioksiti azaltıyor. Dizele geçilirse yüzde 16 karbondioksit azalıyor.” diye konuştu.
  Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan sunuma Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut Efe de katıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.