Engelliler Bir Günlük Polis Oldu

Yaşam Yayın: 16 Eylül 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 16.09.2017 13:39:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4933 okunma
Google News

Engelliler Bir Günlük Polis Oldu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde engelli vatandaşlar bir günlüğüne polis oldu.

Tavşanlı Kaymakamlığı, Beyazay Engelliler Derneği ve ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik ile engelliler bir günlüğüne polis oldu.

İlçe genelinde yaşayan Beyazay Derneği üyesi 8 engelli birey, polis elbiselerini giydikten sonra ilk olarak Tavşanlı Emniyet Müdürlüğüne gittiler. Burada Emniyet Müdürü Turgay Temel tarafından ağırlanan engelliler, daha sonra polis amiri Ali Mert tarafından bilgiler aldılar.

Olay yeri incelemenin parmak izi nasıl alındığını uygulamalı şekilde göstermesinin ardından diğer birimleri de ziyaret eden Beyazay Derneği üyeleri daha sonra bölge trafik amirliğine giderek burada uygulamalara katıldılar.

Araçları durdurarak evrak sorgusu yapıldığı sırasında, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in Domaniç ilçe ziyareti için buradan geçmesi ise büyük sürpriz oldu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir aracından inerek burada kısa bir görüşme yaptı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Beyazay Engelliler Derneği Batı bölge sorumlusu Ali Rıza Soyaslan ve Tavşanlı ilçe temsilcisi Fatih Paşal Emniyet Müdürü Turgay Temel’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim ettiler.

Beyazay Engelliler Derneği Batı bölge sorumlusu Ali Rıza Soyaslan, “ Engelli kardeşlerimiz ile birlikte bir günlük temsili polis olduk. Çok verimli ve muhteşem bir günümüz geçti. Polislerimiz bizlerin can güvenliğini, mal güvenliğini sağlıyorlar. Bizler de bir empati yaparak yanlarında olduğumuzu gösterdik” diyerek projede emeğe geçenlere teşekkür etti.

Beyazay Derneği Tavşanlı Başkanı Fatih Paşal ise “ Güzel bir gün geçirdik. Kimlik kontrolleri yaparak emniyet kemeri takmanın önemini sürücülere söyledik” dedi.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.