Engeller Görülmeli

Engeller Görülmeli

Gündem Yayın: 03 Aralık 2013 - Salı - Güncelleme: 03.12.2013 10:39:55
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2096 okunma
Google News

 

 

Kütahya'da, Beyazay üyeleri tarafından, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Kütahya’da engelliler sorunlarına dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi.

 

Sevgi yolundan başlayan yürüyüş, Zafer meydanında son bulurken, yürüyüşe, engelli olmayan vatandaşlarda destek verdi.

 

Yürüyüşün ardından engelliler için, yardımseverler tarafından düzenlenen yemeğe geçildi.

 

Burada, konuşmalar yapıldı, engelliler tarafından şiirler okundu.

 

Kütahya Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan etkinlikte, konuşmalar yapıldı. Şiirler okundu. Engelli vatandaşlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

 

Engelliler gününde konuşan, Beyazay Derneği Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç “ Bu engelli günü normal bir gün değil, aslında engellilerin hatırlanması gerektiği, engellilerin ellerinin tutulması gerektiği, engellilerin zorluklarının görülmesi gerektiği bir gün olarak düşünüyorum” dedi.

 

Engelliler olarak biz varız, biz olmadan bizim adımıza asla düşünmeyin diyen, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Hatice Yakar, Çünkü biz toplumun içinde varız, Engelli arkadaşlar lütfen evlerde saklanmayın, toplumun içinde olun, biz yaşıyoruz, ölü değiliz, yaşadığımız sürece toplumun içinde olmak zorundayız ifadelerini kullandı.

 

Etkinlikte Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da, engelli vatandaşlarla birebir ilgilendi.

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.