Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 01.05.2020 18:25:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1463 okunma
Google News

 

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Kütahya il Temsilcisi Ümran ÖZTÜRK:

 

“ÇALIŞMA YAŞAMINDA DÜZENLEME GEREKİYOR.”

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Kütahya il Temsilcisi Ümran ÖZTÜRK,

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günüˮ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Başkan Ümran ÖZTÜRK, Verdikleri emekle katma değer üreten ve akıttıkları alın teriyle de, helal kazanç peşinde koşan milyonlarca çalışanımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.” dedi.

 

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Kütahya il Temsilcisi Ümran ÖZTÜRK yaptığı açıklamayla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

 

Türk milletinin, alın terinin ne kadar önemli ve mukaddes olduğunu bilen, asırlar boyunca bütün insanlığa örnek teşkil etmiş olan bir dayanışma ve yardımlaşma kültürünün mirasçısı olduğunu kaydeden Başkan ÖZTÜRK, Bu sebeple 1 Mayısın, işbirliğine dayalı sosyal dayanışmanın güçlendirilmesinde ve toplumsal barışın sağlanmasında büyük bir rol oynaması gerektiğini belirtti.

 

1 Mayısa sadece çalışan kesimlerin hatırlandığı bir gün olarak yaklaşılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Ümran ÖZTÜRK, “Tüm dünya genelinde olduğu gibi, maalesef ülkemizde de çalışanların problemleri giderek çoğalmaktadır. Çalışanlarımız, insan onuruna yakışır bir ücrete ve aynı zamanda sosyal güvenlik imkânlarına sahip olmalı, karşı karşıya kaldıkları zorluklar, tehlikeler ve riskler azaltılmalı ve gelecekten duydukları kaygı mutlaka giderilmelidir.” diye konuştu.

 

Genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olmasına karşın Türkiye’deki iş yaşamı koşullarının gerek sosyal ve gerekse ekonomik yönden istenilen düzeyde olmadığına dikkat çeken Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Kütahya il Temsilcisi Ümran ÖZTÜRK, en basit örnekle asgari ücretin ulaştığı son noktanın bile Türkiye’deki çalışan kesimin ne durumda olduğunu gözler önüne serdiğini belirtti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.